Zenderen Vooruit en De Tubanters delen de punten: 2-2

Op basis van de 2e helft had ZV misschien meer verdiend.

Onder surrealistische omstandigheden speelden Zenderen Vooruit en De Tubanters zondagmiddag hun 3e competitiewedstrijd. Trainer Marco Botterblom moest het zonder de geblesseerden Robin Sonder, Bryan Sonder, Kees ten Broeke, Teun Besselink en Bart Beld doen.

Er stond een flinke westenwind en deze leek vat te hebben op het spel van ZV in de eerste helft. De wedstrijd ging de eerste 10 minuten gelijk op, maar De Tubanters had meer rust aan de bal dan ZV. Hierdoor kregen de gasten steeds meer grip op de wedstrijd en met de wind in de rug was het De Tubanters met de eerste kansen. Een schot buitenkant paal en een vrije trap bleven nog ongevaarlijk, maar in de 18e minuut was het toch raak en schoot Sam Wösting de gasten op 0-1 na fout uitverdedigen ZV. ZV probeerde wel te voetballen, maar er werd (te) snel de lange bal gehanteerd en hier hadden de gasten geen problemen mee. De Tubanters leunde achterover en loerde op de omschakeling.

ZV werkte hard, maar het bleef bij veel inzet. Zonder noemenswaardige mogelijkheden bereikten beide ploegen met 0-1 de rust.

In de rust bleven Thomas Klaassen en Job Vetketel achter in de kleedkamer en zij werden vervangen door Justin Sonder en Hemmo Mulder. Dit bleek direct een prima ingreep van trainer Botterblom, want het was Hemmo Mulder die direct na rust ongestoord de 1-1 kon binnenschieten van randje 16 meter. ZV greep met de wind in de rug het initiatief en werd sterker. Combinerend kwam ZV er steeds vaker door en dwong De Tubanters tot verdedigen. In de 65 minuut was het Ramon van Os die een goede kopkans kreeg, maar de keeper van De Tubanters redde bekwaam.

ZV had het balbezit en combineerde aardig tot aan de 16 meter en De Tubanters probeerde er af en toe met een lange bal uit te komen. Weer Ramon van Os kreeg een kwartier voor tijd een goede mogelijkheid, maar trof opnieuw de doelman van De Tubanters. Ondanks het veldoverwicht van ZV leek het duel in 1-1 te eindigen, maar door matig defensief optreden kreeg De Tubanters een cadeautje vlak voor tijd en deze werd bekwaam uitgepakt door Daan Barink, 1-2. Een nederlaag leek het gevolg, maar een minuut later, vanaf de aftrap was het Ramon van Os die de 2-2 kon binnen tikken.

Op basis van de 2e helft had ZV misschien meer verdiend, maar met de gelijkmaker in de laatste minuut moet het zich tevreden stellen met 1 punt.

Volgende week gaat ZV op bezoek bij Fleringen, de ploeg die 2 seizoenen geleden voor degradatie uit de 4e klasse zorgde. Mooi moment voor een revanche.