Wereldwinkel Borne houdt augustus actie

Korting op Tunesia servies en serveerplanken.

In de maand augustus biedt Wereldwinkel Borne al haar klanten korting op het rijk gedecoreerde servies uit Tunesië en op de snij- en serveerplanken met ‘sociaal label’, gemaakt in de werkplaats Broodplankenzo door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

In Tunesië vervaardigen pottenbakkers schalen, kommen en borden nog steeds handmatig. Vervolgens decoreren vrouwen alles stuk voor stuk met kleurrijk glazuur, ook allemaal met de hand. Dat maakt de schalen allemaal iets anders en geeft het servies een persoonlijk karakter. Pottenbakken is een traditioneel ambacht waaraan de hele familie meewerkt. Daarom is de werkplaats vaak gewoon aan huis. In Tunesië heerst grote werkloosheid en nog steeds hebben veel mensen geen scholing gehad. Traditioneel ambachtswerk is voor hen een belangrijke manier om toch een inkomen te verdienen. Tunesisch servies maakt dineren nog gezelliger en zorgt op sombere dagen toch voor een zonnig accent. De serviezen bestaan uit grote en kleine borden, ovale, ronde of ovale schalen, broodschalen, kommen, tapasschalen met kleine bakjes en cakeplateaus.

De brood- en tapasplanken van Broodplankenzo hebben uiteenlopende formaten en vormen en zijn altijd al vriendelijk geprijsd. Nu dus de gehele maand augustus nóg vriendelijker.