Welzijn Ouderen Borne neemt initiatief voor Thuisbelmaatjes in BorneIn contact blijven tijdens coronacrisis

Wilt u even met iemand praten of kent u iemand die behoefte heeft aan een gesprek? Maak dan gebruik van een Thuisbelmaatje.
Bel met 088 – 945 57 22 of meld u aan daar een berichtje te sturen. Na aanmelding belt iemand van Welzijn Ouderen Borne – Wijkracht u op. De professional laat u dan kennismaken met uw Thuisbelmaatje. Samen spreken jullie vervolgens af om bijvoorbeeld om de dag met elkaar te bellen om een praatje te maken, het nieuws te delen, iets leuks te vertellen of een vraag te stellen.

Met een Thuisbelmaatje is er op afgesproken momenten contact. Voor veel mensen is dit een fijn moment. Je even minder alleen voelen en samen een gesprek voeren. Thuisbelmaatje is een initiatief van Welzijn Ouderen Borne – Wijkracht Borne. Professionals en vrijwilligers werken hierin samen om inwoners van Borne te ondersteunen waar gewenst en mogelijk.

Want ook in Borne zitten inwoners noodgedwongen thuis. Wij weten dat veel mensen over een sociaal netwerk beschikken en de mensen in hun buurtje kennen. Toch en dan met name ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid, hebben veel minder sociale contacten dan normaal. Familie, buren en mantelzorgers komen niet meer op bezoek en activiteiten gaan niet door. Daarbij is soms ook de thuiszorg en de hulp genoodzaakt om minder te komen. Dan is het fijn zijn als er iemand belt voor een gesprek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *