Videoclub Borne organiseert Cursus MagiX videomontage

De Videoclub Borne organiseert de basiscursus Magix videomontage (Windows). De cursus wordt gegeven “Op afstand” met ZOOM.

Wil je die vakantiefilms nu eindelijk eens gemonteerd hebben? Dan biedt de Videoclub Borne wellicht de oplossing! De Videoclub Borne geeft hiervoor de basiscursus Magix videomontage!

Met de basiscursus MagiX videomontage behandelen we alle fasen van de montage: het inlezen van het opgenomen filmmateriaal, het eigenlijke monteren van beeld en geluid, het toepassen van beeldovergangen en effecten, het toevoegen van titels en muziek en het exporteren naar bestanden of naar DVD/Blu-Ray disc.

Deze basiscursus (najaar 2020) richt zich specifiek op beginners, je hoeft dus geen ervaring te hebben met het programma. MagiX werkt op de (meest gangbare) Windows computers en is relatief goedkoop om zelf aan te schaffen. Na deze basiscursus kun je (voorjaar 2021) verder met de MagiX – Gevorderden groep. Wil je liever met een Apple aan de slag, kijk dan eens naar onze FCP-X cursus.

Allereerst is het van belang, dat jouw computer of laptop geschikt is om met Magix te kunnen werken. Aanbevolen wordt Windows 10 en minimaal een processor met de code i5. Ben je van plan om nieuwe hardware aan te schaffen, kies dan zeker voor i7. Dat werkt ook heel vlot met 4K beelden. We besteden vervolgens een ZOOM-avond aan Bestandsbeheer. Dat is eigenlijk De (Windows 10) Verkenner. Om effectief te kunnen werken met Magix moet je snel een map kunnen maken, een naam kunnen geven aan de map en de juiste plaats kiezen om op te slaan. Je kunt dan alle bestanden ordenen in mappen zodat je ze (1) weer snel kunt terugvinden en (2) eenvoudig een backup (naar een externe harde schijf) kunt maken. Het is mogelijk dat je dit al onder de knie hebt, dan kun je deze sessies overslaan.

De cursus zal bestaan uit 5 lessen op de donderdagavonden in de even weken, van 20:00-22:00 uur (1 oktober: bestandsbeheer, vanaf 29 oktober: MagiX cursus (5 avonden)). In de tussenliggende oneven weken ga je de theorie direct zelf toepassen door het maken van een korte eigen film (data: 8 oktober, 5/19 november, 3/17 december en 14 januari). De cursus wordt gegeven “Op afstand” met ZOOM. Om goed mee te kunnen doen, raden we je wel aan om met twee schermen te werken, zie daarvoor onze ZOOM handleiding op de website (www.videoclubborne.nl, tabblad Actueel, item Op Afstand).

De cursus wordt gegeven door onze clubleden Gerrit Hemeltjen, Henk Visscher, Joke van Hierden en Gerard Semmekrot. De prijs bedraagt 57,50 euro voor de gehele cursus (5 avonden). Deze prijs is opgebouwd uit €20 specifiek voor de cursusavonden (inclusief hands-out) en €37,50 voor het half-seizoens VCB lidmaatschap. Daarmee kun je dan ook weer wèl deelnemen aan alle andere clubavonden en Praktijkavonden.

Voor meer informatie en/of opgave, zie ook de verslagen van de vorige editie (op de website, tabblad Actueel, item Cursus MagiX) of mail naar lau@hopmans.demon.nl.

De Videoclub Borne (VCB) is een vereniging van amateur filmers uit midden Twente. Onze club bestaat sinds mei 2001 en heeft momenteel zo’n 55 leden. Onze activiteiten bestaan uit clubavonden (met vooral veel interessante gastsprekers en films), diverse cursussen en praktijkavonden (waar je vooral zelf samen met anderen aan de slag gaat). Zie onze website www.videoclubborne.nl (Clubprogramma, Cursussen en Actueel), de website agenda voor alle data en ons facebook kanaal (“videoclubborne”) voor de actuele activiteiten.