VIDEO Wekelijkse update Burgemeester Jan Pierik rond de coronacrisis – 10 april 2020

Burgemeester Jan Pierik praat ons iedere vrijdag bij over de ontwikkelingen rond de coronacrisis van de afgelopen week.

Enkele feiten uit het interview van deze week:
Borne heeft nu 34 besmettingen en 5 overledenen, dat is relatief veel ten opzichte van andere gemeenten in Twente.
Er zijn in Borne geen basischoolleerlingen “kwijt”, de scholen hebben contact met alle leerlingen.
Er zijn, ondanks dat mensen min of meer opgesloten zitten met alle spanningen van dien, minder meldingen van huiselijk geweld in Borne. De politie vermoedt dat dat zou kunnen komen doordat mensen letterlijk bij elkaar op de lip zitten en dus ook geen melding kunnen doen.
Het “schijt aan corona feestje” krijgt een vervolg: het openbaar minsterie gaat de eigenaar van het betreffende bedrijf en de aanwezigen vervolgen.
De raadsvergaderingen blijven vanwege de 1,5 meter maatregelen op een laag pitje staan. Zaken die discussie vereisen zullen begin mei in een vergadering aan de orde komen, hetzij fysiek in een grotere ruimte, hetzij via digitale weg.

VIDEO Wekelijkse update Burgemeester Jan Pierik rond de coronacrisis.Jan Pierik praat ons bij over de ontwikkelingen van de afgelopen week. Enkele feiten uit het interview:Borne heeft nu 34 besmettingen en 5 overledenen, dat is relatief veel ten opzichte van andere gemeenten in Twente.Er zijn in Borne geen basischoolleerlingen "kwijt", de scholen hebben contact met alle leerlingen.Er zijn, ondanks dat mensen min of meer opgesloten zitten met alle spanningen van dien, minder meldingen van huiselijk geweld in Borne. De politie vermoedt dat dat zou kunnen komen doordat mensen letterlijk bij elkaar op de lip zitten en dus ook geen melding kunnen doen.Het "schijt aan corona feestje" krijgt een vervolg: het openbaar minsterie gaat de eigenaar van het betreffende bedrijf en de aanwezigen vervolgen.De raadsvergaderingen blijven vanwege de 1,5 meter maatregelen op een laag pitje staan. Zaken die discussie vereisen zullen begin mei in een vergadering aan de orde komen, hetzij fysiek in een grotere ruimte, hetzij via digitale weg.Interview: Erik VeltkampMontage: Michel van der VoortEen productie van RTV Borne, powered by 1Twente

Geplaatst door RTV Borne / 1Twente Borne op Vrijdag 10 april 2020

Interview: Erik Veltkamp
Montage: Michel van der Voort
Een productie van RTV Borne, powered by 1Twente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *