VIDEO “Verantwoord en veilig dineren in het Prins Bernard Plantsoen”


Tijdens de zomermaanden veilig en verantwoord genieten van een hapje en drankje in het Prins Bernard Plantsoen. Hoe mooi zou dat zijn? Bornenaar Wendy Voortman bedacht het plan om samen iets doen met en voor andere horecaondernemers. Samen met haar man Clemens Falkmann runt ze in Hengelo tijdens de zomermaanden Paviljoen De Ontmoeting en zijn ze uitbater van feesten en partijen tijdens de wintermaanden in het voormalige proeflokaal van het Hazemeijercomplex.

Zuur

Voor RTV Borne praat Berto Mulder, bestuurslid regiobestuur KHN Overijssel en voorzitter van de KHN afdeling Hengelo, Borne met horecaondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Op deze zomerse dag zit hij naast Clemens Falkmann op een muurtje in het park. Falkmann: “Ik had niet gedacht dat ik hier nu zou zitten met handschoenen aan.” Hij spreekt van een drama: “We zijn normaal open van 1 april tot 1 oktober en verdienen in deze tijd ons geld om van te leven in de wintermaanden. Dit jaar valt koningsdag samen met mooi weer, ook die inkomsten lopen we mis, net als andere collega’s, dat is zuur!”

Foodtrucks

Omdat ook zij toe moeten naar een 1.5 meter maatschappij, bedacht zijn vrouw een plan. “Wanneer de horeca weer open mag willen we ons ruime terras beschikbaar stellen voor horecaondernemers die niet de mogelijkheden hebben om met het 1.5 meter regime hun eigen terras aan te passen. Het idee is dat mensen in het weekend veilig en verantwoord een hapje kunnen eten in het Prins Bernard plantsoen. Het terras zou dan ruim opgezet worden voor bijvoorbeeld vier foodtrucks van verschillende horecaondernemers. Dat kan ook een ondernemer zijn uit Borne.”

Handhaving

Om de veiligheid te waarborgen en te voldoen aan de richtlijnen van het RIVM wil de familie Falkmann het plan met de gemeente uitwerken volgens de richtlijnen van het RIVM. Zo moeten klanten gaan afrekenen met hun bankpas, zal het park worden afgesloten en mogen er niet meer dan honderd klanten tegelijkertijd naar binnen. “Bezoekers zullen verspreid in het park aan tafeltjes gaan zitten met 1.5 meter afstand van elkaar. Elk plekje in het park zal worden gebruikt. Er komt één ingang en twee uitgangen. Daar ligt een grote taak voor handhaving.”
De plannen zijn al voorgelegd aan centrummanager van Hengelo, Ruben Berkhout. “Hij is heel enthousiast en het plan moet nog goed worden uitgewerkt. Als horeca zitten samen in hetzelfde schuitje. Zo kunnen we allemaal toch nog een beetje omzet maken. Ik hoop dat er veel mensen meedoen. Samen staan we sterk!”

Geïnteresseerden kunnen via email contact opnemen met de familie Falkmann: info@paviljoendeontmoeting.nl

Interview: Berto Mulder, KHN Nederland
Film en Montage: Mohammad Alhwedi
Tekst: Pauline Idzerda
Een productie van RTV Borne, powered by 1Twente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *