VIDEO Kom langs in de Energiewinkel!


Vragen over energie besparen of over subsidie- en financieringsmogelijkheden? Kom langs in de Energiewinkel! Donderdag 12 maart zijn de deuren open gegaan van de (tijdelijke) Energiewinkel in het pand van Welbions aan de Stationsstraat 12.

De komende tijd kunnen alle inwoners van de gemeente Borne daar elke donderdag van 13.30 tot 15.30 uur vrijblijvend terecht met vragen over energie besparen. In de Energiewinkel is een onafhankelijke wooncoach van Stichting Duurzaam Thuis Twente aanwezig die de meest uiteenlopende vragen kan beantwoorden op het gebied van energie besparen én duurzaamheid.

De Stichting Borne Energie heeft zich tot doel gesteld om Borne zo snel mogelijk te voorzien van duurzaam opgewekte energie, daarnaast wil ze Bornenaren stimuleren om duurzame maatregelen te treffen. De Stichting stimuleert inwoners van Borne om zo min mogelijk energie te gebruiken en de energie die ze dan nodig hebben zelf op te wekken. De Stichting Borne Energie wil zonder winstoogmerk, zelf of namens inwoners van Borne, energie opwekken en verkopen. Daarnaast helpt en motiveert de Stichting inwoners, ondernemers en organisaties om energiebesparende maatregelen te treffen.

Huurders van Welbions
Huurders van Welbions kunnen advies krijgen van de Energiecoach van Welbions. Wilma Stegink adviseert huurders iedere dinsdag tussen 13.30 en 16.30 uur hoe zij hun woning kunnen verduurzamen en hoe zij energie kunnen besparen.

Inwoners van Borne konden al terecht op het digitale loket van Borne Energie (www.borneenergie.nl) en Duurzaam Thuis Twente (www.duurzaamthuistwente.nl/borne). De Energiewinkel is een extra mogelijkheid voor inwoners die liever even spontaan binnenlopen voor advies over bijvoorbeeld energiebesparing en financierings- en subsidiemogelijkheden. Maar ook voor het maken van een afspraak voor persoonlijk energieadvies thuis, kan men terecht in de Energiewinkel.

Klimaatneutraal in 2050
Omdat Borne in 2050 klimaatneutraal moet zijn (een opdracht van de Rijksoverheid) werkt de gemeente aan een energievisie, die wordt opgesteld met de samenleving. Inwoners kunnen zelf ook al veel doen op het gebied van energiebesparing en het opwekken van energie. Voor vragen hierover kunnen ze vanaf 12 maart dus ook terecht bij de Energiewinkel aan de Stationsstraat.

Het pand is voor in ieder geval een jaar beschikbaar gesteld door woningcorporatie Welbions. Het komende jaar wordt gekeken wat de behoefte is van de inwoners en wordt gekeken naar de verdere invulling van de Energiewinkel.

Duurzaam Thuis Twente
Inwoners zijn elke donderdag van 13.30 tot 15.30 uur van harte welkom om in de Energiewinkel vrijblijvend kennis te maken met de wooncoaches van Duurzaam Thuis Twente. De stichting, een initiatief van de veertien Twentse gemeenten, heeft als doel om huiseigenaren te helpen bij hun woonvragen en hen belangeloos te voorzien van duurzaam advies. De woonvragen kunnen gaan over duurzame aankopen, maar ook over wooncomfort, onderhoud, verbouwing of energiebesparing.Camera: Mohammad Alwhedi
Interview en Montage: Rafael Bisaku
Een productie van RTV Borne, powered by 1Twente.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *