VIDEO Rutger Hofsté de jonge ondernemer in Borne

Er is een nieuwe plantenwinkel in Borne. Eigenaar is Rutger Hofsté, misschien wel de jongste ondernemer van Borne.

Rutger heeft eerst op de markt gestaan. Maar wegens het Coronavirus ontstond bij hem het idee om een winkel te openen. Zijn ouders hebben een kwekerij in Weerselo. Rutger had zelf voorkeur om meer met mensen te werken. Hij heeft altijd al wel gezegd dat hij een eigen bloemenzaak wilde hebben.

Er moest best veel aan de winkel worden verbouwd toen hij er pas mee startte. Het pand is meer dan 200 jaar oud. Er moest een nieuwe vloer in het pand komen en de muren moesten worden gesausd.

Rutger vind het leuker om een eigen winkel te hebben dan om op de markt te staan. Je hebt een eigen zaak waar mensen de hele dag doorheen lopen. Je kan de klanten bepaalde adviezen geven over planten. En het is iets rustiger omdat je niet elke dag hoeft op te bouwen en af te breken.

De bloembak voor R.H. Planten is ook flink opgefleurd. Hier kon Rutger zijn eigen idee en stijl toepassen, zodat er meer bloei in het centrum kan komen. Bovendien is de bak een mooi visiteplaatje voor zijn winkel.

Rutger heeft op dit moment gelukkig nog niks te klagen. De mensen moeten natuurlijk nog even weten waar hij precies zit in Borne. Maar hij verwacht wel dat hij het drukker gaat krijgen.

Camera en tekst: Jaimy Waanders
Interview, montage en foto: Iris ten Hoopen
Een productie van RTV Borne