VIDEO Piercing laten zetten? Handje vasthouden is er niet meer bij

Graag een piercing laten zetten, maar bang voor de pijn? Iemands handje vasthouden mag vanwege de coronamaatregelen niet meer. Daizy Draganova (24) werkt sinds een jaar als zelfstandig ondernemer en vormt samen met collega Patricia Thijssen, eigenaar van Dolly Dagger Tattoo en Piercing een duo. Draganova wilde altijd al een eigen zaak. Door de coronacrisis zag ze deze droom bijna in rook opgaan.

Ze was net een jaar bezig toen de onheilstijding kwam. “De zaken liepen goed en ineens kwam het nieuws dat je moet sluiten en is je toekomst onzeker”, doet Draganova haar verhaal. De opluchting was dan ook groot toen het nieuws kwam dat ondernemers in contactberoepen hun werkzaamheden weer onder voorwaarden mochten hervatten. “Gelukkig ben ik weer in bedrijf en zit ik nu al volgeboekt met afspraken. De klandizie is er niet op achteruit gegaan. Daar ben ik dankbaar voor.”

Haar eigen domein bevindt zich achter in de studio van Dolly Dagger Tattoo en Piercing. Dat de vrouwen als duo samen een onderneming zijn, mag wel duidelijk zijn. Piercen wordt hier gezien als volwaardige bedrijfsactiviteit en niet als iets wat er maar even bij gedaan wordt. “Het is me niet zomaar komen aanwaaien. Ik heb een studie gevolgd en keihard gewerkt om te komen waar ik nu ben”, voegt ze eraan toe.

De keuze van haar vak heeft ook te maken met haar leefstijl:”Ik hou nu eenmaal van opvallende en aparte dingen”, lacht ze. “Het leuke van een piercing is de schittering waarmee je je lichaam leuker maakt. Nu de zon zich steeds vaker laat zien, is bijvoorbeeld de navelpiercing weer een ‘hot item’, maar de oorpiercing is ook nog steeds gewild.”

Ze heeft net een gezichtspiercing gezet bij een klant. In de ruimte ernaast wacht de moeder van de vrouw. “In verband met de nieuwe maatregelen raden we mensen af om met z’n tweeën naar een afspraak te komen. Haar moeder mocht er dus niet bij zijn. Als je bang bent moet je de behandeling toch alleen ondergaan. Handje vasthouden is er niet meer bij.”

Interview en tekst: Pauline Idzerda
Camera : Mohammad Alhwedi
Montage :Kim Nijenhuis
Een productie van RTV Borne, powered by 1Twente