VIDEO Pannekoekhuis Borne – Yvonne Willemsen: “De echte coronacrisis voor ondernemers komt nog”

“Ik denk dat de echte coronacrisis voor de ondernemers nog komt”, zegt Yvonne Willemsen, eigenares van ’t Pannekoekhuis in Borne. Berto Mulder, voorzitter Koninklijke Horeca Nederland (KHN) ging een pannekoek eten in haar zaak aan de Bornerbroeksestraat en sprak met de ondernemer over de gevolgen van de coronacrisis voor haar zaak.

Ondanks alle steunmaatregelen die het kabinet heeft ingevoerd voor gedupeerden van de coronacrisis “moeten we straks ook door”, vertelt de eigenares. “De overheid heeft wel potjes met geld beschikbaar gesteld zodat ondernemers even vooruit konden en we kunnen nu een bank bellen en dan wordt er gezegd:’Leuk dat u belt’, maar als we straks allemaal weer in bedrijf zijn, zegt dezelfde bank: ‘Wat wil je nu?.’ We worden nu begrepen en het is ‘potje-redden’, maar na deze crisis moet iedereen weer door en dan komen er misschien wel niet meer zoveel gasten over de vloer. Dan komt de echte crisis.” Toch gaat ze niet bij de pakken neerzitten. “Dat heeft geen zin, ik blijf positief. We hebben de afgelopen tijd goed benut om het restaurant op te knappen. De muren hebben weer een nieuw likje verf. Je moet toch doorgaan.”

Roken

Daarmee haakt ze in op de ‘1,5 meter-afstand maatschappij’. De ondernemer denkt dat het in acht nemen van deze afstand voorlopig een issue zal blijven. “Ik denk niet dat mensen angstig zijn ons straks weer samen in een restaurant te zitten, maar ik verwacht ook niet dat ze meteen weer dicht bij elkaar gaan zitten wanneer we weer open zijn. Dat moet weer langzaam op gang moeten komen. Dat werkt volgens mij hetzelfde als het antirookbeleid. Toen iemand in Den Haag riep: ‘We gaan nooit meer roken’, stond de wereld op de kop, maar dat is ook gebeurd, alles went.”

Parttimers

Willemsen runt de zaak samen met haar man, drie vaste krachten en er werken ongeveer vijfentwintig parttimers: “Dat zijn voornamelijk studenten die op allerlei momenten ingezet kunnen worden. Die zitten nu ook thuis. We hebben ze wel doorbetaald omdat zij hier ook niet om hebben gevraagd. Het is nooit bij me opgekomen om dit niet te doen. We hebben elkaar straks weer hard nodig.”

VIDEO Pannekoekhuis Borne – Yvonne Willemsen: "De echte coronacrisis voor ondernemers komt nog"

VIDEO Pannekoekhuis Borne – Yvonne Willemsen: "De echte coronacrisis voor ondernemers komt nog""Ik denk dat de echte coronacrisis voor de ondernemers nog komt", zegt Yvonne Willemsen, eigenares van 't Pannekoekhuis in Borne. Berto Mulder, voorzitter Koninklijke Horeca Nederland (KHN) ging een pannekoek eten in haar zaak aan de Bornerbroeksestraat en sprak met de ondernemer over de gevolgen van de coronacrisis voor haar zaak.Ondanks alle steunmaatregelen die het kabinet heeft ingevoerd voor gedupeerden van de coronacrisis "moeten we straks ook door", vertelt de eigenares. "De overheid heeft wel potjes met geld beschikbaar gesteld zodat ondernemers even vooruit konden en we kunnen nu een bank bellen en dan wordt er gezegd:'Leuk dat u belt', maar als we straks allemaal weer in bedrijf zijn, zegt diezelfde bank:'Wat wil je nu?'. We worden begrepen en het is 'potje-redden, maar na deze crisis moet iedereen weer door en dan komen er misschien wel niet meer zoveel gasten over de vloer. Dan komt de echte crisis." Toch gaat ze niet bij de pakken neerzitten. "Dat heeft geen zin, ik blijf positief. We hebben de afgelopen tijd goed benut om het restaurant op te knappen. De muren hebben weer een nieuw likje verf. Je moet toch doorgaan." Roken Daarmee haakt ze in op de '1,5 meter-afstand maatschappij'. De ondernemer denkt dat het in acht nemen van deze afstand voorlopig een issue zal blijven. "Ik denk niet dat mensen angstig zijn oms straks weer samen in een restaurant te zitten, maar ik verwacht ook niet dat als we weer open mogen mensen dicht bij elkaar gaan zitten." Dat zal misschien weer langzaam op gang moeten komen. Dat werkt volgens mij hetzelfde als het antirookbeleid. Toen iemand in Den Haag riep: 'We gaan nooit meer roken', stond de wereld op de kop, maar dat is ook gebeurd, alles went."ParttimersWillemsen runt de zaak samen met haar man, drie vaste krachten en er werken ongeveer vijfentwintig parttimers: "Dat zijn voornamelijk studenten die op allerlei momenten ingezet worden. Die zitten nu ook thuis. We hebben ze wel doorbetaald omdat zij hier ook niet om hebben gevraagd. Het is nooit bij me opgekomen om dit niet te doen. We hebben ze straks weer hard nodig." Camera en Montage: Mohammad AlhwediInterview: Berto MulderRegie: Pauline IdzerdaEen productie van RTV Borne, powered by 1Twente

Geplaatst door RTV Borne / 1Twente Borne op Zaterdag 11 april 2020


Camera en Montage: Mohammad Alhwedi
Interview: Berto Mulder
Regie: Pauline Idzerda
Een productie van RTV Borne, powered by 1Twente

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *