VIDEO Op bezoek bij Vers en Frietje

We waren op bezoek bij Vers en Frietje, waar Michael Alan ons wat meer vertelde over zijn eerste openingsmaand.

Michael Alan is iemand die van jongs af aan al in de horeca te vinden was. Hij had altijd al de droom om ooit een keer zijn eigen cafetaria te openen, maar heeft er eerst voor gekozen om 10 jaar in de zorg te werken. Nu het toch zo ver is gekomen en hij zijn eigen cafetaria en ijssalon Vers en Frietje heeft geopend is hij heel erg blij.

De ondernemer heeft zijn zaak iets anders aangepakt dan andere cafetaria’s: “Mensen zijn wat makkelijker geworden en vinden het fijn om thuis te blijven. Daarom heb ik ervoor gekozen dat mijn cafetaria ook kan bezorgen.” Ook heeft hij 2 verschillende soorten patat op het menu staan en is er genoeg keuze uit snacks.

De vorige eigenaar had ook een cafetaria en heeft hij twee werknemers van overgenomen, verder heeft Michael allemaal nieuwe mensen moeten aannemen en die moesten het de eerste week allemaal nog leren. “Dat maakte de eerste week wel druk.” volgens Michael. Hij is wel heel erg blij hoe de eerste maand is gelopen en hoopt een rooskleurige toekomst tegemoet te gaan met zijn zaak. Daar helpt volgens Micheal de nieuwe eetgelegenheid ernaast ook wel bij: “Mensen die bijvoorbeeld geen Sushi lusten zouden dan bij mij een patatje kunnen kopen en zien elkaar thuis weer met het eten. Ik denk wel dat het mooi druk zou kunnen worden in de straat.”

Michael heeft naast zijn werk ook nog een gezin, waar het tweede kindje van op komst is: “Terwijl je een eigen cafetaria hebt kun je ook nog een goed sociaal leven leiden.”

Interview en montage: Jaimy Waanders
Camera en tekst: Kim Nijenhuis

Een productie van RTV Borne.