VIDEO Minder plaatsen, maar wel volgeboekt

Camping Broen’nberg in Saasveld is weer open voor bezoekers.

De meeste campings waren al een tijdje open, maar op 15 juni ging boerderij – camping Broen’nberg van “boer Clemens” weer open. Broen’nberg heeft met de nodige aanpassingen en regels de mensen weer ontvangen. “Het is fijn dat we weer open mogen, maar het is wel spannend. We weten natuurlijk niet hoe het seizoen gaat verlopen, komt er weer een nieuwe uitbraak of blijft het zo.” zegt Clemens.

De maatregelen die zijn genomen betreffende het sanitair, 4 personen tegelijkertijd in de douche- en toiletruimte.

De boer denkt dat het minder leuk gaat worden als andere jaren, omdat hij de activiteiten op de camping heeft moeten minderen. “We gaan het er het beste van maken en meer kunnen we niet doen.” Hij heeft bijvoorbeeld de maatregel genomen om de inschrijvingen vanuit jouw eigen caravan of camper te doen. Dit deed hij normaal samen onder het genot van een kop koffie of thee.

Er zijn veel afzeggingen geweest. “De meesten kwamen van oudere mensen, die nog bang zijn en dat begrijp ik heel goed. De risico is er natuurlijk nog steeds. Naast de afzeggingen hebben we ook genoeg leuke reacties gehad van bezoekers die blij waren dat we weer open zijn.” De camping is van 1 juli tot en met 15 augustus volgeboekt. Wegens corona hebben we wel een aantal plekken vrij gelaten, om mensen de ruimte te bieden en elkaar niet in de weg gaan lopen.”

Camera en montage: Mohammad Alhwedi
Interview en tekst: Kim Nijenhuis
Een productie van RTV Borne, powered by 1Twente.