VIDEO Jan en Cindy stoppen met Bakkerij Koehorst

Terwijl de klanten tot buiten in de rij staan, nemen Jan en Cindy Koehorst binnen afscheid van hen.

Op zondag 31 januari kunnen klanten voor de laatste keer hun brood(jes), banket en ander lekkers kopen bij Bakkerij Koehorst. Per 1 februari stoppen Jan en Cindy Koehorst definitief met hun bedrijf en eindigt het tijdperk Koehorst in Borne. De bakkerij wordt dan overgenomen door Bakkerij Nollen met diverse vestigingen van Enschede tot Deventer.

Na 22 jaar stoppen Jan en Cindy met hun bakkerij, een familiebedrijf dat door de opa van Jan in de jaren vijftig van de vorige eeuw begonnen is. Op de vraag hoe zijn opa is begonnen zegt Jan: “In de tijd dat opa bakker was waren er veel bakkers en opa besloot dat het tijd was om voor zichzelf te beginnen.”

Cindy vind het mooiste aan een eigen bedrijf “dat je het samen doet en de producten die in de bakkerij worden gemaakt in de winkel mag verkopen.” En natuurlijk de goede band met het personeel en de klanten. Nadeel is wel dat ze zeven dagen per week met het bedrijf bezig zijn. De bakkerij komt zelfs vóór het gezin altijd op de eerste plaats “dit was één van de beweegredenen om nu iets anders te gaan doen.”

Toen eenmaal was besloten om te stoppen met de zaak wilden Jan en Cindy toch wel graag een tastbare herinnering voor henzelf, het personeel en de klanten. Zodoende is er een boek gekomen met foto’s en herinneringen van de afgelopen 22 jaar. Het personeel krijgt dit boek ook als afscheidscadeau.

Eigenlijk begint het nu pas tot Jan door te dringen dat hij echt gaat stoppen met de zaak. Tot nu toe was hij nog veel te druk met alles. Wel gaat hij de komende maanden nog als bakker aan de slag bij Nollen en als dit bevalt blijft hij er mogelijk werken. Cindy is bewust nog niet op zoek gegaan naar een andere invulling van haar tijd, zij neemt even een sabbatical.

Kijk voor meer informatie op de website van Bakkerij Koehorst

Kijk her voor meer over Ondernemen in Borne

Blijf op de hoogte van het Nieuws uit Borne

Tekst en foto: Erna Binnendijk
Video en montage: Christina Ordelman
Een productie van RTV Borne