VIDEO Henk Passies over de open monumentenrun

Henk Passies vertelt ons wat meer over de open monumenten run.

De open monumentendag gaat gewoon door, maar met een paar extra toevoegingen. Er is namelijk een run langs de monumenten en er komen escaperooms voor de kinderen in de monumenten. Henk Passies één van de organisatoren en eigenaar van Fit met Passie vertelt ons meer over de run.

De run is 11 kilometer lang en komt langs zo’n 33 monumenten in en rond Borne. Tot nu toe hebben er 25 deelnemers zich aangemeld. Er is plaats voor maximaal 40 deelnemers, die in 4 groepen van 10 verdeeld worden. Hij roept dan ook graag mensen op om zich nog snel aan te melden, dit kan via info@fitmetpassie.nl. De start en finish is bij het Bussemakerhuis om 10:00 uur en elk kwartier begint er weer een nieuwe groep.

Het wordt geen wedstrijd. “Je stopt bij elk monument, waar je korte anekdotes te horen krijgt van de gidsen. Het is dus geen lang saai verhaaltje, maar echt boeiend met een beetje humor.” aldus Henk Passies.

De organisator is er erg enthousiast over: “Dit is de eerste keer dat we dit doen en zitten dus nog in de try out fase, maar ik ben er hartstikke enthousiast over en zou dit echt graag volgend jaar weer willen doen.”

Interview en montage: Iris ten Hoopen
Camera: Kim Nijenhuis en Mohammad Alhwedi
Tekst: Kim Nijenhuis
Een productie van RTV Borne.