VIDEO GB90 verrast honderd geslaagden met felicitatie en ijsbon

GB90 stapt op de fiets om alle geslaagden in de gemeente Borne te feliciteren, met een ijsbon.

In het kader van de nationale vlaggendag op 4 juni stapten fractieleden van GB90 op de fiets. Ze gingen in Borne,Hertme en Zenderen op zoek naar vlaggen en tassen en feliciteerden honderd geslaagde scholieren met een felicitatie en een tegoedbon van IJssalon de Harmonie. “Helaas kunnen we niet persoonlijk handjes schudden en en doen we de bon netjes door de brievenbus”, aldus fractievoorzitter Mike de Boer.

De fractieleden starten hun fietstocht vanaf het gemeentehuis in Borne. Roelof-Jan Naaktgeboren komt als eerste aangefietst. Het raadslid is er klaar voor. Volgens de weersverwachting worden er buien voorspeld, maar daardoor laat hij zich niet uit het veld slaan. “Dan fiets ik even terug naar huis voor een regenjas”, lacht hij. Bestuurslid GB90 Jan Velthof en fractievoorzitter GB90 Mike de Boer voegen zich ook bij het gezelschap. Regenbuien of niet, het gezelschap is vastbesloten op pad te gaan. De Boer moet misschien nog even naar huis: “Volgens mij moet mijn accu worden bijgeladen, dus ik moet nog even van fiets wisselen.”

Eindexamen

Door de coronatijd is het centraal schriftelijk examen vervallen en zijn scholieren van de één op de andere dag geslaagd, of niet. Met de fietsactie wil GB90 deze bijzondere dag niet onopgemerkt voorbij laten gaan en jongeren een hart onder de riem steken. Mike de Boer: “Vijftien jaar geleden ging ik nadat ik geslaagd was voor mijn eindexamen op vakantie. Nu is alles anders. Door de coronatijd hebben jongeren het ook zwaar gehad en om die reden willen we dat jongeren toch nog iets te vieren hebben in deze tijd.”

Toekomst

Tegelijk met hun felicitaties, roepen de leden van de fractie de geslaagde eindexamenkandidaten op om mee te denken over hun toekomst in Borne. Mike de Boer: “Wat moet Borne krijgen of behouden om voor jou interessant te blijven in de toekomst?”

Digitaal café

Op maandag 8 juni organiseert GB90 een digitaal café voor jongeren. Tussen zes uur en zeven uur kunnen jongeren, via zoom, in gesprek met fractievoorzitter Mike de Boer. Zij kunnen hem laten weten wat zij belangrijk vinden in Borne en wat er eventueel anders of beter kan.

Het digitale café is niet alleen toegankelijk voor eindexamenkandidaten. Iedereen tot 21 jaar kan meedoen. De toegangscodes zijn te vinden op de facebookpagina en website van GB90: www.gb90.nl. Eindexamenkandidaten hoeven niet op zoek naar deze codes. Zij treffen de code aan op de felicitatie die zij van GB90 ontvangen.

Tekst en interview: Pauline Idzerda
Camera en montage: Kim Nijenhuis
Een productie van RTV Borne, powered by 1Twente