VIDEO De Vriendenkringen van Wijkracht geven positieve ‘boost’

Het sluiten van contacten en vriendschappen is niet voor iedereen zo eenvoudig. Om het iets gemakkelijker te maken zijn er de vriendenkringen, georganiseerd door Wijkracht. Iedereen vanaf 18 jaar en ouder kan zich hierbij aansluiten. RTV Borne ging in gesprek met sociaal werken Mari Mateman van Wijkracht en Beppie Grunder, actief als vrijwilliger en ondersteuner bij de vriendenkring in Borne.

Mateman:”De Vriendenkringen in Borne zijn in het leven geroepen voor mensen met een beperking, die zich sociaal redden maar in hun contacten ondersteuning nodig hebben. We zien dat steunend netwerk heeft een preventieve werking op het welzijn van mensen. Het voldoet aan de behoefte om gezien te worden.”

Samen met een vrijwilliger spreekt de groep af wat ze gaan ondernemen. Beppie Grunder is al jaren betrokken bij de vriendenkring in Borne. Deze groep telt nu acht mensen:”Zij bepalen zelf wat ze elke week doen. Een filmpje pakken,wandeling, naar de kroeg, darten, poolen enzovoorts.”

In het ‘nieuwe normaal’ vinden de contacten nu tijdelijk plaats via whatsapp of skype. Mateman:”Face-to face contact wordt ernstig gemist, maar op deze manier kunnen mensen toch hun verhaal kwijt.”

Wil je ook deel uitmaken van een vriendenkring! Meld je aan via info@wijkracht.nl

Interview: Kim Nijenhuis en Pauline Idzerda
Montage: Kim Nijenhuis

Een productie van RTV Borne, powered by 1Twente.