VIDEO De Snoepjesboom Borne viert haar eerste verjaardag

De Snoepjesboom in Borne bestaat 24 mei één jaar. Eigenaresse Natasja Kristen heeft de slingers al opgehangen en is er klaar voor.

Onder de kinderen is de Snoepjesboom al een begrip in Borne, maar steeds meer ouderen weten de winkel ook te vinden om even weg te mijmeren bij een zakje nostalgie snoepgoed. Van zoete zwart-wit of salmiak poeder tot schuimblokken en zoethout.

Een jaar geleden begon ze met een frisse start. De opzet was het verkopen van heerlijke zoete herinneringen, maar al snel kwam ook de vraag van klanten om speelgoed. Kristen: “Mensen vinden het leuk om een klein cadeautje te geven bij een snoepzakje, dus we verkopen nu ook spelletjes.”

De coronacrisis trof ook de Snoepjesboom: “De avondvierdaagse ging niet meer door, de traktaties op school, oma’s en opa’s konden niet meer langs komen. Van deze klanten en bestellingen moeten we het wel hebben.” Zelf snoep scheppen is er vanwege de nieuwe maatregelen ook niet meer bij. “Het leuke is daar nu vanaf. Dat is jammer, ik schep nu zelf de snoep.” Nu de scholen weer zijn gestart trekken de bestellingen wel weer aan:”Er mag weer getrakteerd worden.”

Voor het éénjarig feest heeft de Snoepjesboom een leuke actie. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan onze video!

Camera en montage: Rafael Bisaku
Interview en tekst: Pauline Idzerda
Een productie van RTV Borne, powered by 1Twente