VIDEO De organisatie van de Bornse Run Bike Run laat ludiek van zich horen

De Bornse Run Bike Run maakt een film voor alle trouwe vrijwilligers, sponsoren en deelnemers.

De 30e Run Bike Run Borne zou zaterdag 29 augustus plaatsvinden, maar helaas gaat de wedstrijd dit jaar niet door. De organisatie wilde echter ook in dit corona jaar graag iets van zich laten horen, vooral richting de trouwe vrijwilligers, sponsoren en deelnemers. Het is een kort hilarisch filmpje geworden in slapstick stijl, bedacht, gespeeld, opgenomen en gemonteerd door de RBR organisatie zelf.

Op 22 april, tien dagen nadat de inschrijving was gestart, moest de organisatie van de Run Bike Run Borne de wedstrijd al weer afblazen. Zoals bekend werden alle evenementen in verband met de corona pandemie tot 1 september verboden. De inschrijving zat toen al halfvol, een teken dat de RBR Borne grote populariteit geniet onder de deelnemers. Het evenement is niet voor niets officieus uitgeroepen tot ‘De Mooiste Run Bike Run van Nederland’.

Een vreemd jaar, ook voor het bestuur, dat niet graag stilzit. Twee maanden geleden ontstond het idee om dit jaar toch niet geruisloos voorbij te laten gaan. Het idee van een filmpje waarin enkele deelnemers tijdens de wedstrijd vreemde avonturen beleven was snel geboren en een paar dagen later lag het scenario al klaar. Op een vroege zondagochtend, toen heel Borne nog sliep, togen Anita, Gerard, Guus en Maarten er op uit om in alle rust de opnames te maken. Anita en Maarten als deelnemers, Gerard als official en Guus als cameraman. De opnames gingen vlot, maar daarna was Guus nog heel wat uurtjes bezig met het monteren van de film, mooi in lijn met de slapstick muziek.

Het resultaat mag er zijn. Oud deelnemers zullen veel herkennen, maar ook buitenstaanders zullen genieten van de maffe situaties waarin Anita, Maarten en Gerard tijdens de ‘wedstrijd’ terecht komen.

De RBR Borne is misschien niet alleen de Mooiste, maar ook de Leukste Run Bike Run van Nederland!