VIDEO Chatten met Wijkracht

Voor vragen kun je nu voortaan ook chatten met Wijkracht.

Wijkracht heeft sinds twee maanden een chatfunctie in het leven geroepen. Voor mensen die even met iemand willen praten of advies en tips nodig hebben.

“Een momentje nog”, zegt Zina Geurtjens, sociaal werker voor Wijkracht Borne. Ze zit achter haar bureau en is net aan het chatten. “Niet privé”, verontschuldigt ze zich lachend, maar via de chat van Wijkracht. Sinds de coronacrisis kunnen inwoners ook op deze manier met de medewerkers in gesprek gaan.

Geurtjens vertelt:” Ik was net in gesprek met een inwoner uit Borne die door de coronacrisis in financiële problemen is gekomen en om hulp vroeg. Bewoners en organisaties weten ons nu ook te vinden via de chatfunctie op onze website.”

Wie een vraag aan Wijkracht heeft, kan dit nu ook online doen. “Wanneer die vraag om een reactie of gespecialiseerde ondersteuning vraagt, zorgen wij er meteen voor de hulpvrager in contact komt met de juiste collega’s. De meneer waarmee ik net aan het chatten was, heb ik doorverwezen naar het team schuldhulpverlening. Die gaan nu contact leggen.”

Chatten kan volgens de sympathieke medewerker voor sommige mensen drempelverlagend werken: “Het contact gaat sneller en er volgt direct een antwoord. Dat vinden mensen prettig. Op deze manier probeert Wijkracht ook maatwerk te leveren”, voegt ze eraan toe.

De chat is iedere werkdag van 15.00-17.00 uur bereikbaar. Mensen die hun vraag of zorgen liever per mail delen kunnen een bericht sturen naar info@wijkracht.nl. Bellen kan op nummer 088 945 57 22.

Interview: Pauline Idzerda
Camera: Mohammad Alhwedi
Tekst: Pauline Idzerda
Een productie van RTV Borne, powered by 1Twente.