VIDEO Carnavalsland tijdens de Coronacrisis

Hoe houdt Carnavalsland het vol tijdens de Coronacrisis? Bedrijfsleider Nina vertelt ons er meer over.

Carnavalsland heeft enorm last van het niet doorgaan van grote evenementen zoals Halloween en Carnaval. Sinds de maatregelen zijn aangescherpt merken ze dat het heel erg tegenvalt qua verkoop.

De medewerkers van Carnavalsland vinden het vooral erg belangrijk om te kijken naar wat ze nog wel kunnen doen in deze situatie. Ze gaan ook heel erg snijden in de vaste lasten. Daarnaast kijken ze heel goed naar de spullen die ze gelukkig wel kunnen verkopen. In het verleden verkocht Carnavalsland veel kostuums. Nu gaat het verkopen van de feestversieringen gelukkig heel erg goed.

De medewerkers van de feestwinkel uit Borne merken dat de sfeer toch wel een beetje is veranderd. De klanten zijn veel voorzichtiger. Vooral op het moment van binnenkomen. Alle klanten moeten bij binnenkomst even de handen desinfecteren en een mandje meenemen in de winkel. Zo kunnen de medewerkers zien hoeveel mensen er op dat moment in de winkel zijn. Verder is het natuurlijk belangrijk dat iedereen in de winkel de anderhalve meter afstand goed naleeft.

De medewerkers van Carnavalsland dragen mondkapjes. Voor de klanten is het nog niet verplicht, maar het wordt door de medewerkers van de winkel wel dringend geadviseerd.

Voor dit najaar verwachten de medewerkers van Carnavalsland niet heel veel. Er zal weinig verkocht gaan worden op het gebied van oktoberfesten, Halloween, Sinterklaas en dergeljke. Het is wachten op een vaccin, de medewerkers gaan ervan uit dat er dan weer allerlei feesten gepland kunnen worden. Dan zal het natuurlijk in Carnavalsland ook weer goed gaan lopen en daar kijkt iedereen erg naar uit.

Camera en Montage: Kim Nijenhuis
Interview: Iris ten Hoopen
Tekst: Jaimy Waanders

Een productie van RTV Borne