VIDEO Borns Peil 1 mei 2020 2.Pluim voor de jeugd

Borns Peil is hét 1.5 meter discussieprogramma van RTV Borne. Deze keer zijn te gast Mieke Visser (SP), Karin Scholten (GB90) en Bo ter Braak (CDA)

Borns Peil is hét nieuwe nieuwsprogramma van RTV Borne. Elke week nemen Bornse gasten uit de politiek, het maatschappelijk, sociaal of cultureel leven deel aan de discussie. Vandaag zijn dat Mieke Visser;fractievoorzitter van de SP, Karin Scholten; raadslid GB90 en Bo ter Braak;raadslid CDA. Lukas Schoonhoven interviewt de politici. Vandaag gaat het over de zorg voor thuis blijvende kinderen en jeugd. Alledrie zijn ze het erover eens dat het “goed en gezond” is dat de jeugd weer naar school mag en meer bewegingsruimte krijgt.

Volgens GB90 raadslid Karin Scholten verdienen kinderen en jongeren een ‘grote pluim’. “Voor kinderen en pubers zijn het moeilijke tijden. Het is zo oneigen dat ze niet kunnen optrekken met hun vrienden en vriendinnen. Ze krijgen nu meer speelruimte door de inzet van buursportcoaches. Het is gezond dat ze weer naar school mogen. Een dik compliment voor alle mensen in het onderwijs die er alle aan hebben gedaan om gedurende deze tijd het contact met de kinderen te houden middels het geven van thuisonderwijs.”

Bo ter Braak, raadslid CDA Borne sluit zich hier bij aan: “Ik merk ook in de buurt dat kinderen speelvriendjes missen. Deze coronatijd gaan ze nooit vergeten. Ook ik heb respect hoe ze omgaan met deze coronacrisis en de nieuwe samenleving voorop stellen door rekening te houden met oma’s en opa’s en anderen.”Ter Braak maakt zich wel zorgen over de oudere jongeren en studenten: “Die lijden ook, bijvoorbeeld door het verlies van een bijbaan. Dat heeft financiele consequenties waar nog geen concrete maatregelen voor zijn.”

Mieke Visser is van mening dat het voor de ouders ook fijn is dat de kinderen weer naar school kunnen gaan: “Het lijkt me best een puzzel om alles te combineren. Dit is misschien voor de ouders ook een ontlasting.”

Interview: Lukas Schoonhoven
Tekst en Montage: Pauline Idzerda
Een productie van RTV Borne, powered by 1Twente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *