VIDEO Berto Mulder geeft een update over de Horeca in Borne

Zijn telefoon staat roodgloeiend. “Veel mensen zitten met hun handen in het haar. Soms moet ik het antwoord ook schuldig blijven of om met de woorden van premier Rutte te spreken: ‘Ik moet voor honderd procent reageren en ik heb maar voor vijftig procent antwoord.'”

Het kabinet besluit dinsdag 31 maart over de maatregelen rond het coronavirus na 6 april. “Het wordt spannend, maar ik geloof niet dat de horeca na deze datum de deuren weer mag openen. Het coronavirus bereikt pas eind deze week een hoogtepunt. Het ergste scenario zou zijn dat de heropening op 1 juni zou zijn. De schade is nu al aanzienlijk voor ondernemers. Die kun je niet meer inhalen. In ieder geval niet meer dit jaar.”

VIDEO Berto Mulder geeft een update over de Horeca in Borne

VIDEO Berto Mulder geeft een update over de Horeca in BorneBerto Mulder, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Hengelo, Borne, Hertme en Zenderen krijgt elke dag veel telefoontjes van ongeruste ondernemers die allerlei vragen hebben of even hun zorgen delen. Zijn telefoon staat roodgloeiend. “Soms moet ik het antwoord ook schuldig blijven. Ik moet voor honderd procent reageren en ik heb maar voor vijftig procent antwoord.'”Lees het verhaal op www.borneinbeeld.nl: bit.ly/39pypQw

Geplaatst door RTV Borne / 1Twente Borne op Maandag 30 maart 2020

Interview: Pauline Idzerda
Montage: Michel van der Voort
Een productie van RTV Borne, powered by 1Twente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *