VIDEO Balletstudio Jennifer Willems

Balletstudio Jennifer Willems biedt lessen aan jong en oud. Wij gingen langs op de locatie in Borne om een kijkje te nemen bij de lessen.

Al sinds 2007 geeft Jennifer leiding aan haar balletschool in Rijssen. In 2010 is Jennifer ook begonnen met les geven aan Balletschool Dorothee Diepeveen en ze heeft in 2011 deze balletschool overgenomen. Naast haar reguliere lessen geeft Jennifer ook danslessen op basis en middelbare scholen. Inmiddels heeft ze ruim 30 jaar ervaring in les geven.

Balletstudio Jennifer Willems biedt balletlessen aan voor jong en oud en van beginner tot gevorderde. Het is een kleinschalige authentieke balletschool, die naast de balletlessen ook Yoga en Keep Fit lessen aanbiedt.
Jennifer geeft les op diverse locaties in Rijssen, Borne, Enschede en Nieuw-Heeten. Wij gingen langs op de lokatie in Borne om een kijkje te nemen bij de lessen.

Jennifer vertelt vol enthousiasme over haar vak. Het leukste aan balletlessen geven vindt ze het omgaan met de mensen, de wisselwerking en het lesgeven aan de kinderen.

Op haar vierde is ze begonnen met het volgen van balletlessen. Op haar negende is ze auditie gaan doen en is ze naar de Nel Roos Academie gegaan. Toch wilde ze liever docent worden, dat vond ze leuker dan alleen maar op het podium staan. Daarom is ze uiteindelijk de docentenopleiding in Tilburg gaan doen. In haar laatste lesjaar kreeg ze de kans om een balletschool over te nemen en les te gaan geven.

Jennifer is van plan om nog een heel aantal jaren door te gaan met lesgeven. Het is best pittig voor je lichaam om de hele dag in de weer te zijn met dansen en bewegen. Maar het is wel heel gezond en leuk. Ballet is voor iedereen toegankelijk. Er zijn lessen voor jonge kinderen vanaf tweeëneenhalf tot mensen van in de zeventig die nog lekker komen dansen op muziek.

Op zaterdag 24 oktober 2020 is er een tap dance workshop. De leerlingen kunnen dan eens ervaren wat tap dance inhoudt. Niet leerlingen kunnen zich ook inschrijven voor de workshop.

Kijk voor meer informatie op balletstudiojenniferwillems.nl

Camera en montage: Jaimy Waanders
Interview en foto’s: Erna Binnendijk
Tekst: Iris ten Hoopen
Een productie van RTV Borne