VIDEO Arno Spekschoor, beoogd wethouder voor de aftredende wethouder Herman Mulder

De zon breekt door. Achter ons branden kaarsjes voor een goede afloop. RTV Borne spreekt met Arno Spekschoor uit Vorden die naar voren is geschoven als opvolger van wethouder Herman Mulder die er om persoonlijke reden mee stopt.

Leidraad in het interview is de vraag of Spekschoor het niet bijzonder vindt dat in een heel Borne geen opvolger voor CDA-wethouder Mulder is te vinden. Het Bornse CDA vindt Spekschoor als raadslid in de gemeente Bronckhorst. Spekschoor gaat in op wat hij voor Borne daarvan meeneemt. Hij zou toen al wel eens gezegd te hebben in te zijn voor een wethoudersfunctie elders (eerder was hij in Bronkhorst ook al wethouder, toen het CDA daar nog in het college zat).

Borne is voor hem geen onbekend terrein, vertelt Spekschoor. Hij zegt ook de portefeuille van Mulder te kennen: educatie, ontmoeting, vrije tijd en….financiën. Dat dat niet niks is, beaamt hij.

Hij vestigt zich niet in Borne. Hij houdt het op pendelen. Om uit te vinden of raad en college elkaar liggen. We moeten aan elkaar wennen. Een proeftijd? Ja, zegt Arno Spekschoor tot slot, eraan toevoegend er zin in te hebben.

Tekst en interview: Jan Stoop
Camera’s: Mohammad Alhwedi en Kim Nijenhuis
Montage: Mohammad Alhwedi

Een productie van RTV Borne, powered by 1Twente