VIDEO 3Kearls en 75 jaar Vrijheid: de Bevrijdingsvlag als eerbetoon voor de zorghelden van nuVrijdag 3 April is de dag dat Borne 75 jaar geleden werd bevrijd. Wie denkt dat er door alle ellende met de coronacrisis niks gebeurde, die heeft het mis. Kijk maar…
De 3Kearls en het 4 en 5 Comité Borne riepen Bornenaren op massaal de bevrijdingsvlag uit te hangen om op deze manier op 3 april de vrijheid te vieren en onze ‘zorghelden’ te steunen. Een deel van de opbrengst van de verkoop van deze bevrijdingsvlag wordt geschonken aan deze ‘zorghelden’. Voorzitter van het 4 en 5 mei Comité Frank Waanders: “ Met dat geld mogen zij zelf bepalen wat ze gaan doen. Dat is ook vrijheid.”
De Bornenaren hebben voor deze speciale gelegenheid een speciale bevrijdingsvlag laten ontwerpen. Richard IJzereef van de 3Kearls vertelt: “De vlag moet een symbolisch verbinding vormen tussen inwoners van Borne. De blauwe kleuren van de Bornse vlag zijn erin verwerkt en er staat een duif op als internationaal teken van de vrede.
Het besef van vrijheid wordt sinds de coronaviris anders ervaren. De kinderen van toen, die na de bevrijding in de zon speelden, zitten nu min of meer ‘gevangen’ door de coronacrisis en dan heb ik het over de ouderen die het zwaar hebben. De mensen in de zorg werken keihard om iedereen te helpen en staan elke dag voor moeilijke keuzes. We kunnen allemaal onze dankbaarheid tonen door het uithangen van de Bornse bevrijdingsvlag.”
Naast dit initiatief is de organisatie van de 3Kearls ook druk bezig geweest met het maken van een filmpje over Borne ‘De helden van toen en nu’ dat vanaf vrijdag door alle media massaal zal worden gedeeld. “Er zit een boodschap in en ik hoop dat we elkaar daarna gaan zien in andere omstandigheden”, aldus Waanders.
De speciale bevrijdingsvlag is te koop bij Made by Josje en bij PLUS Huls van den Nieuwboer.

VIDEO 3Kearls en 75 jaar Vrijheid: de Bevrijdingsvlag als eerbetoon voor de zorghelden van nu

VIDEO 3Kearls en 75 jaar Vrijheid: Hang de Bevrijdingsvlag uit als eerbetoon voor de helden van toen en zorghelden van nu! Morgen, 3 april, is de dag dat Borne 75 jaar geleden werd bevrijd. Wie denkt dat er door alle ellende met de coronacrisis niks gaat gebeuren, die heeft het mis. Kijk maar…De 3Kearls en het 4 en 5 Comité Borne roepen Bornenaren op massaal de bevrijdingsvlag uit te hangen om op deze manier op 3 april de vrijheid te vieren en onze ‘zorghelden’ te steunen. Een deel van de opbrengst van de verkoop van deze bevrijdingsvlag wordt geschonken aan deze ‘zorghelden’. Voorzitter van het 4 en 5 mei Comité Frank Waanders: “ Met dat geld mogen zij zelf bepalen wat ze gaan doen. Dat is ook vrijheid.”De Bornenaren hebben voor deze speciale gelegenheid een speciale bevrijdingsvlag laten ontwerpen. Richard IJzereef van de 3Kearls vertelt: “De vlag moet een symbolisch verbinding vormen tussen inwoners van Borne. De blauwe kleuren van de Bornse vlag zijn erin verwerkt en er staat een duif op als internationaal teken van de vrede. Het besef van vrijheid wordt sinds de coronaviris anders ervaren. De kinderen van toen, die na de bevrijding in de zon speelden, zijn nu min of meer 'gevangen' door de coronacrisis en dan heb ik het over de ouderen die het zwaar hebben. De mensen in de zorg werken keihard om iedereen te helpen en staan elke dag voor moeilijke keuzes. We kunnen allemaal onze dankbaarheid tonen door het uithangen van de Bornse bevrijdingsvlag.”Naast dit initiatief is de organisatie van de 3Kearls ook druk bezig geweest met het maken van een filmpje over Borne ‘De helden van toen en nu’ dat vanaf vrijdag door alle media massaal zal worden gedeeld. “Er zit een boodschap in en ik hoop dat we elkaar daarna gaan zien in andere omstandigheden", aldus Waanders. De speciale bevrijdingsvlag is te koop bij Made by Josje en bij PLUS Huls van den Nieuwboer.Interview: Pauline IdzerdaCamera en Montage: Michel van der VoortEen productie van RTV Borne, powered by 1TwenteLees het verhaal op www.borneinbeeld.nl: bit.ly/2ynMnpa

Geplaatst door RTV Borne / 1Twente Borne op Donderdag 2 april 2020

Interview: Pauline Idzerda
Camera en Montage: Michel van der Voort
Een productie van RTV Borne, powered by 1Twente

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *