Verrassing en traktatie in de Verjaardagsbox

Kinderen die geen verjaardag kunnen vieren krijgen een Verjaardagsbox.

Ze kennen elkaar van de Tweedehands kledingbeurs die regelmatig in het Kulturhus werd gehouden. Toen een van de vrouwen het fenomeen Verjaardagsbox ontdekte in Oldenzaal, besloot de hele groep om dit ook in Borne te introduceren. Kinderen die geen verjaardag kunnen vieren omdat hun ouders daar geen geld voor hebben worden getrakteerd op een Verjaardagsbox. Een mooie versierde doos, beschilderd door Harry Davina of leerlingen van basisschool Prisma,
waarin onder meer een cadeautje zit, maar ook een taart met kaarsjes, een traktatie voor de hele klas, slingers, ranja en nog veel meer lekkere dingen.
Voor dit idee is uiteraard geld nodig en nadat de groep een stichting in het leven had geroepen, werd gestart met een sponsoractie. Vanuit de gemeente besloot ook Wethouder Michel Kotteman een duit in het zakje te doen. Een Verjaardagbox kost 25 euro en vanuit het sociaal fonds kunnen de vrouwen twee jaar lang 100 kinderen blij maken met een doos. ”Een mooi initiatief dat gehonoreerd moet worden. Het gaat om kinderen in een achterstandssituatie en daar willen wij graag aan bijdragen!” aldus de wethouder.

De vrouwen krijgen de adressen via onder meer het Dreamteam, het Noodfonds en Wijkracht. ”De ouders moeten zelf hun kind opgeven, anders kunnen wij niets doen,” verklaart Sybille Velthuis. Samen met Laura Herbrink, Leonie Blankenvoort, Inge Verhaar, Monique Veldman en Marlies Berteler vormt ze het bestuur van de stichting. ”Dit is nodig met oog op de pricacy!”’

Onlangs kon een achtjarig meisje verblijd worden met de eerste doos. ”Het is ontroerend om te zien hoe blij zo’n kind is. Soms horen we schrijnende verhalen over kinderen die op hun verjaardag niet naar school willen omdat ze niet kunnen trakteren. Dat is toch verschrikkelijk!”
Wilt u deze vrouwen helpen om kinderen blij te maken op hun verjaardag, klik dan op: www.verjaardagsboxborne.nl

tekst en foto annemarie haak