Vernieuwend Borns initiatief

Op 1 september 2020 start een vernieuwend Borns initiatief. Verschillende specialisten slaan de handen ineen voor een gezamenlijk hoofddoel: het creëren, vergroten en behouden van (sport)plezier bij zwaarlijvige volwassenen.

Als dat hoofddoel wordt bereikt, is de kans op verduurzaming van positieve gezondheidseffecten groot. Zo stelt Ivar Hoekema, eigenaar van Borne Beweegt. ‘’Deze aanpak is anders. Bij veel programma’s voor zwaarlijvige volwassenen staat het thema afvallen centraal. Bij ons programma staat het thema plezier centraal. Dat is een wezenlijk verschil. Onze overtuiging is de volgende: wanneer mensen plezier ervaren en behouden, ontstaat er een natuurlijkere continuïteit bij het maken van alledaagse keuzes die de gezondheid bevorderen.

Alle deelnemers krijgen doorlopend, op voor hun gewenste gebieden, deskundige begeleiding van specialisten. Personal trainers (Borne Beweegt), diëtisten (Diëtistenpraktijk Voedingsconditie) en fysiotherapeuten (Fysiotherapie Dijkhuis) werken integraal samen om zo goed mogelijk te voorzien in individuele behoeftes van deelnemers. Plezier is daarbij leidend. Het is mooi als mensen van 150 KG in een jaar tijd 20 KG afvallen. Als men echter geen plezier ervaart in dat proces dan is de kans op stilstand en/of terugval groot. Wij gaan voor duurzaamheid.’’

De deelnemers gaan tweemaal per week met elkaar aan de bak. Sociale verbinding en het versterken van elkaar zijn speerpunten binnen het programma. De Gemeente Borne speelt een belangrijke rol in de sportieve- en sociale continuïteit van het initiatief. Het sportprogramma wordt namelijk buiten verzorgd, maar bij slechtere weersomstandigheden kan Borne Beweegt een gemeentelijke sportzaal gebruiken.

Het programma biedt plaats voor volwassenen van 18 tot 70 jaar. Inmiddels zijn er 12 aanmeldingen van mensen uit Oldenzaal, Hengelo, Bornerbroek & Borne. Er is plek voor maximaal 18 deelnemers. Heeft u interesse? Stuur dan een bericht via een van de volgende kanalen. Mail: bornebeweegt@outlook.com | Telefoon: 06-28183749 | Contactformulier: www.bornebeweegt.nl/contact