Tweede coronabesmetting binnen Trivium Meulenbelt Zorg Borne

Binnen TMZ Borne is sprake van een tweede coronabesmetting. Dat bevestigt Jos van de Wal, regiomanager TriviumMeulenbeltZorg (TMZ). De besmetting is geconstateerd bij een huurder van een appartement dat achter TMZ Het Dijkhuis ligt. Hier wordt woon en zorg gescheiden aangeboden.“ In dit gedeelte gelden andere richtlijnen dan de strikte richtlijnen binnen het verpleeghuis”, zegt van de Wal. “Bewoners huren hier van woningbouwvereniging Welbions, krijgen zorg van hun eigen huisarts en de thuiszorg wordt apart geregeld.”

Brief

Omwonenden van de appartementen zijn dinsdagavond met een brief op de hoogte gesteld. Burgemeester Pierik van Borne, Welbions en regiomanager van der Wal hebben nauw overleg gevoerd om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. “De burgemeester treedt op als woordvoerder van de patiënt omdat de besmetting buiten het verpleeghuis is geconstateerd”, aldus van der Wal.

Zorgelijk

In de brief gericht aan de bewoners van de appartementen stellen betrokkenen dat het zorgelijk is dat richtlijnen en gemaakte afspraken worden genegeerd. Om die reden doet men nogmaals een dringend beroep op de eigen verantwoordelijkheid.”Het risico op besmetting is in het algemeen al aanwezig. Maar voor u en andere bewoners in de huurwoningen in Het Dijkhuis, die veelal tot een risicogroep behoren, is het risico nog veel groter. Daarom verwachten wij van u en uw bezoek ook dat u zich onverkort aan de richtlijnen houdt. Dat betekent het volgende: Beperk uw bezoek tot maximaal één keer, één bezoeker per dag, houd minimaal anderhalve meter afstand, ook binnen uw woning en vorm geen groepen van meer dan 3 personen.”

Overige maatregelen

In overleg met de huisartsen en apotheek van Het Dijkhuis is besloten dat zij voor hun klanten een andere ingang gebruiken. Klanten hoeven daardoor niet meer door Het Dijkhuis te lopen. Daarnaast zal een schoonmaakbedrijf uit voorzorg extra schoon gaan maken op de galerijen en in liften.

Over de bewoner en de ernst van de coronabesmetting wordt niets bekend gemaakt.

Bronnen: Jos van der Wal, regiomanager TMZ, brief gericht aan omwonenden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *