Twee stoere Bornse vriendinnen starten containerverhuur bedrijf

“Ondernemers kijken vreemd op als wij binnen komen!”

Twee stoere vriendinnen starten samen een bedrijf op in containerbakken. Linda Lansink en Eugene Huiskes wagen zich in een mannenwereld met hun ABC Weg ermee. Containerbakken van 4, 6 en 10 kuub, de dames draaien er hun hand niet voor om.

In een loods op een industrieterrein aan de Enschedese haven, staan de bakken opgestapeld. De vrouwen hebben tevens een passende outfit aangeschaft, op het shirt prijkt het kleurrijke logo: ABC Weg ermee!

Ze hebben er duidelijk zin in, waren toe aan een nieuwe uitdaging. Linda Lansink runde al jaren een eigen pedicurepraktijk en haar echtgenoot André is stukadoor. Het idee om containerbakken te gaan verhuren zwierf al geruime tijd rond in hun hoofd. Door de corona-pandemie kwam het echter in een stroom versnelling. Ze vonden een goede partner in hun vrienden Eugene en Anton Huiskes. ‘’Nu de maatregelen iets versoepelen, wordt het drukker in de bouw. Mensen knappen hun huis op, gaan verbouwen, laten een nieuwe keuken plaatsen of een nieuwe badkamer installeren en dan hebben ze een container nodig om het puin af te voeren.’’ Inmiddels zijn de nodige vergunningen vergeven en zijn de eerste investeringen gedaan. In de loods staat een prachtige vrachtwagen te pronken met een groot aantal portaalcontainers. Bovendien willen de vrouwen zelf de auto kunnen besturen en dus moest het stel op les voor het behalen van een groot rijbewijs. Linda kan binnenkort al examen doen. ‘’Tot we ons rijbewijs hebben, nemen de mannen de ritjes voor hun rekening, maar we hopen gauw zelf achter het stuur te kunnen kruipen,’’ lacht Eugene. ‘’We willen het echt allemaal zelf gaan doen!’’

“Ondernemers kijken vreemd op als wij binnen komen!”

Het is de bedoeling dat de containers gebruikt worden voor al het afval, van puin tot huisraad, van ijzer tot hout, sloop-, snoei- en restafval. De containers worden aan huis gebracht en ook weer opgehaald. De inhoud wordt verder getransporteerd naar onder meer vuilverwerkingsbedrijven zoals Twence of Dusseldorf. ‘’We hebben inmiddels al contacten gelegd met verschillende bouw gerelateerde bedrijven om ons te introduceren en ons visitekaartje af te geven. Eerst wordt er vreemd opgekeken als er zomaar twee vrouwen binnen komen, het is immers een mannenwereldje. Dat is wel grappig. Maar het ijs is gauw gebroken en de meeste reacties zijn erg leuk tot nu toe.’’ Zo hebben de vrouwen al een aardig netwerk opgebouwd en zijn de eerste containers al verhuurd. Er zijn drie soorten bakken. Klein, middel en groot en aan elk hangt een prijskaartje, afhankelijk van datgene wat er gestort wordt. ‘’De bakken zijn mooi rood geschilderd, vallen goed op en worden nog voorzien van ons logo ABC Weg ermee!’’ Deze slogan heeft André bedacht. Als iets een fluitje van een cent is, dan noemt hij dat een ‘’abc-tje’’. Het achtervoegsel ‘’Weg ermee’’ duidt op de inhoud van de containers en dat spreekt voor zich.

ABC Weg ermee is ondergebracht in een loods in Enschede, maar de vrouwen opereren vanuit Borne. ‘’We wonen allebei in Borne en hadden het liefst een locatie in Borne gehad, maar dat lukte niet op korte termijn. Zodra dit echter wel mogelijk is, verkassen we naar Borne. Dichter bij huis, werkt toch veel gemakkelijker.’’ Intussen zijn ze druk doende om aan de weg te timmeren. ‘’Mensen moeten ons wel weten te vinden. Mond-tot-mondreclame is echter ook goed en het begint al aardig rond te zingen. Op facebook staan we ook, wij zijn er helemaal klaar voor! En hebben er zin in!’’

ABC Weg is telefonisch te bereiken op nummer: 0648025010

tekst en foto met dank aan bornse courant