Team Smart2050 wint de Team Innovatie Prijs 2020

18 ROC studenten werken in één team samen aan een nieuw kantoorgebouw in Borne.

Donderdag 24 september won team Smart2050 de Team Innovatie Prijs (TIP) 2020 van ROC Twente. Het team, dat uit zowel studenten als docenten bestaat, werkt samen aan een nieuw kantoorgebouw van een bedrijf in Borne. Hiervoor worden duurzame en circulaire materialen gebruikt. Volgens de jury won dit team zeer verdiend, omdat het project vooral gedragen wordt door studenten van verschillende opleidingen.

18 studenten en hun docenten van de opleidingen Bouw, Infra, Installatietechniek, Elektrotechniek, Interieuradviseur, Meubelmaker en Communicatie en marketing werken als één multidisciplinair team samen aan een nieuw kantoorgebouw van een bedrijf in Borne. En wat ze bedenken wordt ook echt uitgevoerd. Met deze opdracht doen ze mee aan de landelijke ontwerpwedstrijd SMARTCirculair. Hierbij gaat het om het meest spraakmakende, vernieuwende, duurzame en circulaire ontwerp voor een lokale opdrachtgever.

Juryoordeel

De jury prijst het enorme enthousiasme van de deelnemende studenten. Door het samenwerken met vakgenoten, met docenten en studenten van andere opleidingen én het regionale bedrijfsleven, krijgen zij een bredere blik op hun toekomstige werkzaamheden. Bovendien onderschrijft de jury het belang van circulariteit en duurzaamheid dat in dit project een grote rol speelt: zo leren studenten maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De jury

De TIP is bedoeld voor teams die een bijzondere prestatie leveren en daarmee een innovatief en kwalitatief leerklimaat bieden voor studenten van ROC van Twente. De jury bestond uit afgevaardigde docenten van de verschillende MBO Colleges en een student die in 2019 Uitblinker was. Zij beoordeelden de projecten op innovatie, duurzaamheid, overdraagbaarheid en toepasbaarheid in de dagelijkse schoolpraktijk. De drie genomineerde teams presenteerden hun project tijdens de uitreiking. Na de drie presentaties brachten de juryleden hun stem uit, zonder te weten hoe het publiek had gestemd. Alle publieksstemmen samen tellen voor 50% mee in het eindoordeel.

Het ROC Twente verzorgt middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en volwasseneneducatie in de regio Twente. Bij ons kun je kiezen uit zo’n 300 mbo-opleidingen van niveau 1 tot en met 4. Die kun je volgen op een van onze hoofdlocaties in Almelo, Hengelo of Enschede of op locaties in de omliggende dorpen. Onderwijs op meerdere plekken dus.