“T Löp wa los.. als je maar 1,5 meter afstand houdt”.

Twentse stickers attenderen op 1,5 meter.

Corine Hofstra & Ruben Baartman zijn opnieuw de straat opgegaan. Naast het spuiten van nog meer hartjes op de grond, hebben ze ook vloer- en raamstickers aangebracht die ontwikkeld zijn door Artica & Twente Marketing. Stickers met ‘Plek zat in Twente’ en ‘Mooi da’j d’r bint! Houd wel 1,5 meter afstand’ moeten het winkelend publiek attenderen op de maatregel die nog steeds geldt vanuit de overheid.

‘Je merkt dat steeds meer mensen de regels van 1,5 meter nog wel eens vergeten, dus de gemeente Borne heeft mij gevraagd daar wat aan te doen’, merkt dorpsmanager Ruben Baartman op terwijl hij een grote ronde sticker op de vloer plakt. Na een kort overleg met Corine Hofstra, werkzaam als
toerismemanager en druk bezig met het promoten van Borne, was de bestelling van de vloer- en raamstickers snel gedaan. “Doordat ik samenwerk met Twente Marketing zag ik de stickers voorbij komen.

Ze zijn met name ontwikkeld voor Twentse ondernemers, maar dat maakt ons niet uit. Juist door ze in het hele dorp op te plakken herinneren we de mensen er steeds opnieuw aan.” Met een wisser probeert ze de sticker goed op het warme raam te krijgen. ‘Het is de kracht van de herhaling hé’, vertelt ze triomfantelijk.

In samenwerking met Artica heeft Twente Marketing allerlei producten ontwikkeld om de corona-realiteit wat te verTwentsen. Met humoristische teksten wordt de Twentse mentaliteit in de etalage gezet. Dat komt goed uit, want de Nederlandse vakantievierder lijkt massaal te kiezen voor Twente gezien de
volgeboekte campings & hotels. ‘Twente heeft rust, ruimte en veiligheid. En de coronacijfers waren hier laag, dat spreekt mensen ook aan’ aldus Quirine ter Haar, merkleider van Twente Marketing.

Terwijl ze als heus promoteam door het dorp heen lopen ontvangen ze al de eerste complimenten. Het winkelend publiek is het eens: het valt goed op. Binnenkort gaan Baartman & Hofstra weer verder, zodat Borne er klaar voor is om alle dagjesmensen, inwoners & toeristen te ontvangen. ’T Löp wa los..’ grinnikt Ruben, waarop Corine lachend toevoegt: ‘Als je maar 1,5 meter afstand houdt’.