’t Hertme’s Ambacht ziet weer zon achter de wolken

Aan de andere kant van de telefoonlijn klinkt een uitgelaten reactie. Lereau Hulsink, eigenaar van ’t Hertme’s Ambacht is “waanzinnig blij” met het nieuws dat de terrassen weer open mogen, ook al is het met restricties.

Hij zag het somber in toen hij net als vele andere horeca-ondernemers zijn zaak moest sluiten in maart. Nu kan hij weer ademen als op 1 juni zijn deuren weer openen: “Hier hebben we op gewacht, ik kan wel juichen. Die drie weken tot 1 juni gaan we gasgeven en gelukkig hebben we alle voorzorg maatregelen in de zaak al genomen. Zo staan de tafels met stoelen op de terrassen al op anderhalve meter afstand en het liefst hanteren we zelfs twee meter afstand. Onze klanten moeten zich veilig voelen. We hebben looproutes en alles is en wordt gedesinfecteerd. We verzorgen nu immers een afhaalservice. Zelfs het terras is schoon.”

Hulsink beseft wel dat de oplopende maatregel nog niet rendabel is: “Buiten hebben we honderd zitplaatsen en binnen mogen tot 1 juli 30 mensen komen inclusief personeel. Vanaf 1 juli wordt dit aantal verhoogd naar honderd klanten. Daardoor kunnen we wel weer meer omzet genereren.”

De ondernemer verwelkomt weer graag zijn gasten bij Hertme’s Ambacht, maar wel met een waarschuwing:”Iedereen is welkom, maar ook wij houden ons strikt aan de RIVM-regels. We verwachten dat onze klanten dat ook doen. Heb je koorts of verhoging, blijf dan thuis. We hebben een ‘pink’ gekregen, laten we nu niet meteen de hele hand pakken en als een dolle stier weer overal naartoe rennen, zoals die toestand bij de Ikea. Daarmee verpesten we het voor iedereen. Een tweede piek van de coronagolf kan nog komen. Laten we lering trekken uit deze crisis en verstandig blijven.”

Tekst: Pauline Idzerda
Een productie van RTV Borne, powered by 1Twente.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *