Start GigaKids aug-sept 2020 Typelessen voor kinderen van 9 – 13 jaar

Maandag 31 augustus en woensdag 2 september start docent Erwin Oude Egberink weer met een nieuwe serie typelessen voor kinderen van 9-13 jaar.

De lessen beginnen om 15.00 uur, 16.00 uur of 17.00 uur. Via www.kulturhusborne.nl kunnen de kinderen aangemeld worden. 


Het staat buiten kijf dat het superhandig is als kinderen goed kunnen typen. Jong geleerd is oud gedaan; een vaardigheid waarvan ze de rest van hun leven plezier zullen hebben. Het Kursushus verzorgt typelessen voor kinderen van 9 t/m 13 jaar waarbij gebruikt wordt gemaakt van Gigakids. 
  

Bij GigaKids zijn de fysieke -coronaproof- groepslessen enorm belangrijk. Dus heb je élke week les, tenzij er een les uitvalt door een vakantie bijvoorbeeld. Zo kunnen de docenten goed in de gaten houden dat het typen goed wordt aangeleerd. Darnaast is er tijdens de lessen ruimte voor een speelse benadering van het typen. Want het is voor iedereen leuker als de kinderen er plezier in hebben! 
 
De cursus bestaat uit 12 lessen en een examen. 

Maandag 31 augustus start Erwin ook met de typecursus GigaKids Xtra. Deze cursus is erg geschikt voor kinderen met dyslexie, maar ook zeker bij ADHD, DCD, verminderde fijne motoriek, etc. 
 
Voor kinderen met o.a. dyslexie is het extra belangrijk om te leren typen. Vaak krijgen ze van de remedial teacher het advies om te gaan typen als hun schrift slecht is. En dan is het natuurlijk beter om goed te kunnen typen. Dat gaat sneller en kost minder energie. Ook horen we regelmatig dat een kind na de typecursus beter kan lezen en spellen. 
 
Het dyslexie typeprogramma GigaKids XTRA is ook heel geschikt voor kinderen met een rugzakje. Ze hoeven hierbij minder lang hun concentratie vast te houden. Daarnaast houdt de docent rekening met een rustig beeld tijdens de oefeningen zodat de kinderen niet teveel worden afgeleid. 
 
Deze cursus bestaat uit 18 lessen, incl het examen. 
 
Bij onvoldoende aanmeldingen wordt in overleg gekeken naar een andere dag of tijd. 

Kijk voor tijden, prijs en aanmelden op de website.