RKSV NEO is klaar om weer te gaan voetballen!

De afgelopen dagen is bij NEO met man en macht gewerkt om weer te kunnen starten met voetbal bij RKSV NEO. Het wachten is nu op de formele toestemming van de gemeente en de veiligheidsregio. Als NEO die toestemming krijgt wordt er vanaf a.s. woensdag 29 april weer gevoetbald op het Wooldrik!


Er wordt dan gefaseerd gestart: eerst start de jeugd van 7 t/m 12 jaar en als dat allemaal goed verloopt mogen vanaf a.s. maandag de allerkleinste jeugd en de jeugd t/m 19 jaar ook aan de slag. De afgelopen dagen is gebaseerd op richtlijnen van de KNVB, NOC-NSF en de veiligheidsregio een uitgebreid en zorgvuldig protocol opgesteld.

Maandagavond 28 april zijn alle leden geïnformeerd. NEO is er klaar voor om de jeugdleden weer actief bezig te zien op het complex!

Hierna het bericht dat alle leden hebben ontvangen en het corona protocol van de club.

Corona-protocol voetbalactiviteiten NEO-jeugd
Dagelijks bestuur – 27 april ’20


Beste spelers, trainers, leiders, vrijwilligers en ouders van NEO,
Bij deze het Corona-protocol dat we de afgelopen dagen hebben opgesteld. Dit protocol is opgesteld binnen de richtlijnen van de KNVB, NOC-NSF en de Veiligheidsregio.
We verwachten dinsdag 28 april formeel toestemming te krijgen van de gemeente Borne. Daarmee kunnen we op basis van dit protocol a.s. woensdag de voetbalactiviteiten voor de jeugd t/m 12 jaar op starten en als dat goed loopt vanaf volgende week voor de overige jeugd. Op 4 en 5 mei voetballen we gewoon, op 4 mei houden we om 20:00 uur de 2 minuten stilte in acht.


Het protocol bestaat uit:
• Uitgangspunten o.b.v. de bovengenoemde richtlijnen en keuzes die we als club gemaakt hebben;
• richtlijnen voor spelers & ouders;
• richtlijnen voor trainers & vrijwilligers;
• een met de gemeente overeengekomen eenrichtingsverkeersplan.


Tevens is een gereduceerd trainingsschema toegevoegd, met daarin alleen de teams die de komende week trainen. Voor volgende week zal dat schema worden uitgebreid en later worden gedeeld.


Een aantal zaken willen wij hier benadrukken:
• Het NEO terrein is alleen toegankelijk voor spelers, trainers en vrijwilligers die er op dat moment wat te zoeken hebben. Toegang is voor ieder ander verboden!
• Teams trainen deze week allemaal nog op het moment, waarop ze normaal ook zouden trainen. Of we dat kunnen handhaven, op het moment dat de oudere teams ook starten, gaan we de komende dagen bekijken.
• Dringend verzoek aan ouders om de richtlijnen goed met hun kinderen door te nemen, thuis de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen en er voor te zorgen dat ze volgens het verkeersplan naar NEO komen en weer naar huis gaan.
• Datzelfde geldt uiteraard voor de trainers en de overige vrijwilligers. Aan trainers tevens het verzoek om van de voren te controleren op welk veld jullie trainen (er zijn kleine wijzigingen omdat veld 3 niet beschikbaar is) en dat ook vooraf aan jullie spelers duidelijk te maken. Op die manier kunnen alle spelers direct naar het juiste veld en voorkomen we ‘samenscholingen’.
• Een aantal jeugdteams wordt getraind door jongens of meisjes die zelf ook nog geen 19zijn . Wij vinden het niet verantwoord dat deze minderjarige trainers op dit moment training. Teams die door deze minderjarige trainers getraind worden dienen in eerste instantie zelf in overleg met hun coördinator een oplossing te zoeken.
We vertrouwen er op dat iedereen zijn of haar uiterste best zal doen om zich aan deze richtlijnen te houden. En we er met elkaar voor kunnen zorgen dat alle jeugdspelers op korte termijn weer op een veilige manier bij NEO kunnen sporten. We zien er naar uit alle spelers weer te mogen begroeten op ons complex…alle anderen moeten helaas nog even geduld hebben!


Met sportieve groet,
Bart Freriks, corona coördinator en secretaris jeugdbestuur
Edwin Zeevalkink, voorzitter hoofdbestuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *