Reisagent Monique Berkenbosch: wacht met boeken vliegvakantie

Monique Berkenbosch, zelfstandig reisagent in Borne adviseert mensen nog even tot 18 juni te wachten met het boeken van een vliegvakantie. “Rond die tijd is er meer bekend over het openen van de grenzen. Zo zijn de EU-ministers al in overleg met elkaar. Landen als Spanje, Griekenland, Slovenië en Kroatië zijn van plan hun grenzen weer open te stellen voor vliegverkeer”, vertelde Berkenbosch tijdens de liveshow van 1Twente Vandaag.

De afgelopen week kreeg ze tot haar eigen verbazing veel berichtjes, email s en telefoontjes van mensen die er weer op uit willen: “Je zou denken dat het stil zou blijven, maar mensen hebben zolang thuis gezeten. De hamvraag is wanneer ze weer kunnen boeken?” Volgens de reisagent is het verstandig nog even te wachten tot half juni en goed de voorwaarden te lezen wanneer je gaat boeken: “Er zijn al organisaties waar reizigers twee weken van tevoren hun reis kunnen annuleren, mocht dan nodig zijn. Ik vind dit idee super en ik hoop de reiswereld dit voorbeeld gaat volgen”, voegt ze eraan toe.

Als zelfstandig reisagent werkt Berkenbosch vanuit haar huis in Borne. In de afgelopen periode moest ze het teleurstellende nieuws overbrengen dat vakanties niet door konden gaan vanwege het coronavirus. “Voor sommige mensen was het hun droomvakantie, het is dan zuur wanneer dit niet doorgaat.” Het legde haar bedrijf ook geen windeieren. Vanaf februari 2020 was ze druk met het organiseren en boeken van reizen, maar de crisis maakte daar abrupt een einde aan:”Toen Donald Trump bekendmaakte dat Amerika dicht ging, viel het doek!”

Voor de zelfstandig ondernemer volgde daarna ook een zware periode op financieel vlak:”Ik zeg altijd, zodra mijn passagiers vertrekken, verdien ik mijn omzet, dan pas krijg ik mijn geld, alles wat ik daarvoor doe, is mijn eigen investering.” Ook al trekt voor haar de reisbranche weer aan, haar advies aan reizigers blijft om nog even geduld te hebben tot 18 juni.

Tekst: Pauline Idzerda
Een productie van RTV Borne, powered by 1Twente