Programma 2021

Op zaterdagavond 11 december is Oud Borne in kerstsfeer met verlichte straatjes (Potkampstraat, Marktstraat, Brinkstraat, Oude Kerkstraat, Ennekerdijk, Meijershof, Watertorenstraat) en een lichtshow op de Oude Kerk. Je kan genieten van de kerstmarkt, koren, theater, muziekgroepen en dansgroepen.

Fakkeloptocht:

Onder begeleiding van muziek en bijgestaan door verkeersregelaars wandelt de Kerststoet met fakkels door het winkelcentrum via de Bakkerssteeg naar het plein. Tussen Hema en Qinn. Midwinterhoornbloazers staan op de balkons van de appartementen en laten hun ‘’Oalen roop’’ horen. De stoet staat hier een poos stil. Koren zingen kerstliederen. Leden van de Theatergroep Barst gaan verkleed als de H. amilie, Jozef en Maria met het Kindeke Jezus, herders en de drie Koningen. Een schaapsherder met echte levende schapen loopt mee in deze stoet.

Lichtshow:

De grote publiekstrekker van ons evenement is de licht- en lasershow die op het dak en de toren van de Oude Kerk zal worden geprojecteerd. Deze adembenemende show, dit jaar weer heel anders dan voorheen, zal worden begeleid door muziek en de hele avond regelmatig vertoond worden. Het publiek kan rondom de Oude Kerk genieten van dit spektakel, maar het licht kan in de wijde omtrek waar genomen worden.

Muziek:

Muziek is troef tijdens Beleef Kerstmis in Oud Borne. Een scala aan orkesten, koren, ensembles, combo’s en andere groepen presenteren zich op de route tijdens deze avond! Genieten!

Theaterstraat (Oude Kerkstraat):

Op diverse locaties in de straat worden podia geplaatst. Toneelgezelschappen brengen hier hun voorstellingen voor het voetlicht.

Kerststal: De kerststal is te zien als Tableau Vivant. Het geheel is opgezet in Middeleeuwse sfeer om de authenticiteit van het kerstverhaal zo goed mogelijk weer te geven. De levende beelden, verzorgd door Theatergroep Barst, tonen de Heilige Familie, de herders en de drie Koningen. Dit gebeurt aan de hand van spotlights die telkens een onderdeel van het verhaal belichten. Een inleiding wordt gegeven in het Twents