Oproep van de Bornse huisartsen en apothekers

Naar aanleiding van uitbraak en verspreiding corona-virus nemen de Bornse huisartsenpraktijken en apotheken gezamenlijke maatregelen om een snelle verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan. Daarbij doen ze een oproep aan alle inwoners van Borne en omstreken:
‘Naar aanleiding van de uitbraak en de snelle verspreiding van het corona-virus, hebben we als Bornse huisartsen en apothekers besloten om de handen ineen te slaan en onderstaande maatregelen te nemen:

KOM NIET NAAR DE PRAKTIJK MAAR NEEM ALTIJD EERST TELEFONISCH CONTACT MET ONS OP.
DE PRAKTIJKEN ZIJN ALLEEN GEOPEND VOOR PATIËNTEN DIE EEN AFSPRAAK HEBBEN
.

Voordat u telefonisch contact met ons opneemt, verzoeken wij u voor informatie over het corona-virus te kijken op www.thuisarts.nl of te bellen met het landelijke info-nummer 0800-1351.

  1. Spreekuren zullen zoveel mogelijk telefonisch plaatsvinden.
  2. Kleine chirurgische verrichtingen worden uitgesteld.
  3. Afspraken bij de praktijkondersteuner voor controle van diabetes, bloeddruk, COPD zullen NIET doorgaan. Deze afspraken worden verplaatst of vinden telefonisch plaats. De praktijkondersteuner neemt contact met u op.
  4. Bij verkoudheid, keelklachten, griepklachten met of zonder koorts: THUISBLIJVEN en zo min mogelijk contact met anderen totdat u 24 uur klachtenvrij bent. Alleen voor zieke mensen geldt: beleid/behandeling vindt plaats na overleg met de assistente en de huisarts.
  5. Het kan zijn dat u naar aanleiding van uw klachten gezien wordt door uw eigen of een andere huisarts op een andere locatie binnen Borne.
  6. Begeleiders van patiënten die voor een acute klacht komen, mogen GEEN luchtwegklachten hebben. In dat geval moet een andere begeleider worden gezocht.
  7. De landelijke adviezen voor het testen op het corona-virus zijn gewijzigd. Vanaf nu worden alleen mensen ouder dan 70 jaar met ernstige ziekteverschijnselen, mensen met een onderliggende ziekte en ernstig zieke mensen voor wie opname in het ziekenhuis nodig is, getest.
  8. Verzoek van de apothekers: bent u ziek (luchtwegklachten en/of koorts), neem dan contact op met de apotheek voor overleg over eventuele bezorging van uw medicatie.

Wij hopen op uw begrip en medewerking!’

Namens alle huisartsen en apothekers en hun medewerkers in Borne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *