Opnieuw slachtoffers corona in BorneHet corona-virus heeft ook in de vijfde week slachtoffers gemaakt in Borne. Dat meldt Burgemeester Jan Pierik via Twitter. Pater karmeliet Edgar Koning (87) is dinsdagochtend overleden aan het coronavirus. De prior van het karmelietenklooster in Zenderen was zondag met spoed in het ziekenhuis van Almelo opgenomen. Woensdag meldde Jan Pierik het overlijden van een inwoner van 83 jaar.

De burgemeester vraagt aandacht voor de vele en goede begeleiding die door huisartsen wordt gegeven, naast de zorg die in ziekenhuizen wordt verleend aan corona-patiënten.

“Nadat ik gisteren mijn condoleances heb overgebracht naar de kloostergemeenschap in Zenderen vanwege het overlijden van hun prior (Edgar Koning), heb ik vanmiddag mijn medeleven betuigd bij de echtgenote van een eergisteren overleden inwoner (83) van Borne. Na een kortstondig ziekteverloop, met een beperkt verblijf in het ziekenhuis, is hij uiteindelijk in eigen huis en eigen kring vredig overleden. Er gaat terecht veel aandacht uit naar de zorg die in ziekenhuizen wordt verleend aan corona-patiënten. Maar laten we niet vergeten dat juist ook door huisartsen veel en goede begeleiding wordt gegeven aan corona-patiënten die kiezen voor verzorging thuis.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *