Opening terrassen Borne onder voorwaarden toegestaan

De terrassen in Borne mogen vanaf 1 juni weer open. Dat maakte Mark Rutte woensdagavond bekend. De opening van de terrassen wordt alleen onder voorwaarden toegestaan. Verder is er nog een beperkende maatregel, er mogen maximaal dertig klanten worden binnen gelaten. Dat zegt Berto Mulder, voorzitter van de lokale afdeling Hengelo, Borne, Zenderen en Hertme.

De horecaman is gematigd positief. “We zijn als KHN blij dat er nu een perspectief is geboden met de versoepeling van de maatregelen, maar we blijven van mening dat de anderhalve meterafstand maatregel niet rendabel is.Je kunt dan maar ongeveer dertig tot veertig procent van de capaciteit gebruiken van je bedrijf. Dat betekent dat je de helft van je personeel nodig hebt en de rest kun je niet inzetten of ontslaan. De horeca heeft al grote verliezen geleden dus het wordt tijd dat er een fatsoenlijk steunpakket komt”, aldus Mulder.

Naast het anderhalve meter regime blijven de al geldende maatregelen van handen wassen en thuisblijven bij symptomen van kracht. “Dat vraagt ook aanpassingen in de sanitaire voorzieningen, maar we hebben nu in elk geval iets om over na te denken en het is natuurlijk belangrijk dat er weer een beetje leven in de brouwerij komt, zowel letterlijk en figuurlijk.”

Interview: Pauline Idzerda
Een productie van RTV Borne, powered by 1Twente.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *