Ook in Hertme grote vakantiedrukte

“Corona heeft ons toch nog iets positiefs gebracht”.

De campings en de camperplaatsen beleven momenteel goede tijden. Veel campings zijn ondertussen volgeboekt. Een camping eigenaar vlak bij Hilversum sprak van: “Nederland is hartstikke gek geworden, iedereen wil in Nederland blijven, wij zijn het hele seizoen volgeboekt”. In onze gemeente Borne is de belangstelling ook groot. Annemarie Lucas, van minicamping de Köller, spreekt van een positieve ontwikkeling. “Twente wordt ontdekt door de toerist. De rust die wij als camping uitstralen willen we behouden, dus we gaan niet voor massale bezoekersaantallen. We zitten vol tot half augustus”.

De Köller heeft 23 plaatsen met veel beplanting eromheen en dat geeft veel privacy. Daarnaast hebben ze nog drie camperplekken en worden er nog appartementen verhuurt. Annemarie Lucas geeft aan niet zoveel behoefte te hebben aan reclame. “We zitten hier eigenlijk nog in quarantaine. Er worden geen bezoekers toegelaten op de camping, alleen de campinggasten zelf. Verder hebben we met de gemeente Borne en de Boa’s afspraken gemaakt. Wij zijn een rustige camping en onze gasten waarderen dat bijzonder. We zien heel vaak gasten terugkomen, dat betekent dat zij ook tevreden zijn en dat willen we zo houden”.

Camperlocatie van het jaar

Camper- en pleisterplaats Rabo Scheele heeft ook haar beleid aangepast. Kon er voor de coronacrisis nog een plaats besproken worden, nu is dat niet mogelijk. Ineke ter Keurs daarover: “in deze coronatijd hebben wij het veel drukker, want de meeste mensen blijven in Nederland. Als de campers bij ons aan komen, moeten ze zich eerst melden. Daarna wijzen wij de camperaars een plek aan op voldoende afstand (4 meter) van elkaar. De gasten genieten van de rust en van de diverse fiets- en wandelroutes”. Rabo Scheele staat bekend als een van de beste camperplaatsen van Nederland, in 2018 waren zij: ‘Camperlocatie van het jaar’.

Toch iets positief aan Corona
De camperplaats heeft 25 plekken. Met Hemelvaart en Pinksteren mag dit uitgebreid worden van de gemeente Borne. Ook tijdens het Afrika festival mag de camperplaats meer ruimte inrichten. Ook camping de Köller mag dat dan. Beide ondernemers hebben niet overwogen om deze uitbreiding voor een langere tijd aan te vragen bij de gemeente. Het sanitair bij Rabo Scheele is ingericht op het aantal plaatsen dat er nu beschikbaar is. Annemarie Lucas geeft aan, “wij gaan niet voor de massa maar voor de rust. We zijn blij met de grote belangstelling op dit moment. Corona heeft ons toch nog iets positiefs gebracht”. WA

foto en tekst met dank aan de week van borne