Ook Gitaar Café gaat weer beginnen

Het zal een uitdaging zijn om het losse karakter te behouden binnen de strakkere regels van het Coronaregiem.

Al weer 15 jaar geleden was de start van het Gitaar Café in Borne. Je zou dit jaar haast een kroonjaar kunnen noemen, maar Corona gooide roet in het eten… Sinds maart dit jaar lagen alle activiteiten stil.

Links en rechts werd aan de organisatoren, Ronny Cloesmeijer en George Hudepohl, gevraagd wanneer er weer lekkere gitaarmuziek gemaakt kon worden. In overleg met Frank Vennegoor van het Kulturhus is gezocht naar een manier om vanaf 9 september een voorzichtige herstart te maken.

Als vanouds zal dit gebeuren op iedere tweede woensdag van de maand vanaf 20.00 in de kelderbar van het Kulturhus.
In het “nieuwe normaal” zullen wel wat aanpassingen gedaan worden. Er mogen, naast de organisatie, niet meer dan 20 mensen toegelaten worden.

Vooraf dient via de website van het Kulturhus een ticket gereserveerd te worden. Er zijn geen kosten aan verbonden, wel dient men naam en adres door te geven volgens de geldende richtlijnen van het RIVM. De tickets zullen bij de ingang worden gecontroleerd.

Bij de ingang en toiletten kunnen de handen gedesinfecteerd worden. Stoelen staan op gepaste afstand van elkaar en op het podium zullen plexiglas schermen de benodigde bescherming bieden.

Van de spelers en hun publiek wordt natuurlijk gevraagd om rekening met elkaar te houden. We willen middels een looproute proberen een en ander te stroomlijnen.

Het bestellen van drankjes zal via een kaartsysteem worden gedaan waarbij op het eind van de avond kan worden afgerekend.

We hopen uiteraard op begrip bij de bezoekers, het moet nu eenmaal in een afgeslankte vorm. Het zal er zeker niet minder gezellig om zijn, vooral het ongedwongen karakter van het café spreekt veel mensen aan.

Toon Faulhaber, die het café heeft opgezet in 2005, vertelde bij navraag, dat hij het concept had afgekeken in Dortmund. “Het ging er daar wel anders aan toe…Duitse Grundlichkeit zullen we maar zeggen. Je moest van te voren aanmelden en precies afspreken hoeveel nummers je ging spelen etc. “

“Het zal een uitdaging zijn om het losse karakter te behouden binnen de strakkere regels van het Coronaregiem, maar met een stuk eigen verantwoordelijkheid én vooral veel zin in muziek moet dat zeker gaan lukken. “ aldus Cloesmeijer en Hudepohl.