Onzekere tijden voor minicamping ‘De Köller’ in Hertme: “het allerbelangrijkste voor ons is dat mensen gezond blijven en hier terugkomen.”


Op de foto: Anne-Marie en Michel Lucas in betere tijden:
“het allerbelangrijkste voor ons is dat mensen gezond blijven en hier terugkomen.”

Door de verscherpte coronamaatregelen worden ook campinghouders zwaar getroffen. Het is een grote klap voor het kampeerseizoen dat van 1 april tot oktober 2020 loopt. Michel Lucas, beheert samen met zijn vrouw minicamping ‘De Köller’ in Hertme. “We lopen inkomsten mis voor een half jaar. Met Pinksteren en Hemelvaart hebben we elk jaar veel oudere bezoekers. Die reserveringen zijn allemaal geannuleerd, dat alleen al is een financiële aderlating.”

Lucas beheert samen met zijn vrouw de minicamping in Hertme. ” We zijn een kleine camping en verhuren 23 toeristische campingplaatsen. De klap treft ons dan niet zo hard. Voor de grotere campings in de omgeving is dit een totaal ander financieel verhaal. Het zijn onzekere tijden en niemand weet nog of we vanaf juni weer in bedrijf kunnen. Gelukkig heb ik nog een baan hiernaast en is de camping een nevenactiviteit. Mijn vrouw regelt hiervoor de meeste dingen. De nieuwe maatregelen betekenen voor ons een groot verlies aan inkomsten, maar dat betekent nog niet dat we ‘De Köller’ volgend jaar moeten sluiten.” Lucas denkt wel dat de steunmaatregelen vanuit de regering er komen. ” Maar het allerbelangrijkste voor ons is dat mensen gezond blijven en hier terugkomen.”

Foto: www.dekoller.nl

Tekst: Pauline Idzerda
Een productie van RTV Borne, powered by 1Twente

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *