VIDEO Online reserveren om te zwemmen

Het binnenbad van Laco Zwembad Borne is vanaf 18 mei weer geopend. Online reserveren is verplicht en het zwembad is nog niet toegankelijk voor alle doelgroepen. Dat vertelt Tom ter Bruggen, manager van het zwembad. “Het was even wachten op het Protocol Verantwoord zwemmen van de Vereniging Werkgevers in Zwembaden en Zwemscholen (WiZZ), vanaf dat moment konden we gaan sleutelen aan oplossingen voor de opening.”

Het binnenbad is nog niet voor iedereen geopend. “Vanaf 18 mei kunnen mensen ’s ochtends van 08.00 uur tot 12.00 uur en ’s avonds van 20.00 uur tot 21.00 uur weer ‘baantjes trekken.’ De zwemlessen voor kinderen zijn gepland tussen 13.00 uur en 18.00 uur. “Mensen moeten wel verplicht online reserveren”, aldus ter Bruggen. Het protocol schrijft voor dat er tussen de zwemlessen, die een uur duren, een kwartier pauze zit voor een wissel. Dat geldt ook voor de baantjestrekkers. “Voor deze groep hebben we 10 minuten de tijd om de zwemmers volgens de RIVM maatregelen in en uit het zwembad te begeleiden.”

Voor doelgroepen zoals rugpatienten, het babyzwemmen en activiteiten zoals aquajogging is er nu nog geen plek: “Dat staat in de startblokken voor fase twee”, aldus de zwembadmanager.

Het komende half jaar ondergaat Laco Zwembad Borne een grondige renovatie.

Camera en montage: Mohammad Alhwedi
Interview: Kim Nijenhuis
Tekst: Pauline Idzerda
Een productie van RTV Borne, powered by 1Twente