Nieuwe locatie bekend voor de Eurozitbank

Dinsdag 25 en woensdag 26 augustus zal de Bank van Knuif herplaatst worden bij het park Scholtenshof.

Voor de Bank van Knuif (ook wel de Eurozitbank genoemd) is een nieuwe locatie gevonden. Het kunstwerk krijgt een nieuwe plek bij de ingang van het park Scholtenshof naast het gemeentehuis. Dit is een prominente, goed zichtbare locatie waar iedereen kan genieten van deze bank. De positionering zal zo zijn dat er rondom de bank gelopen kan worden en mensen op beide kanten van de bank kunnen zitten.

Verwijzingen verleden

In het park Scholtenshof zijn, onder andere in de metaallegering cortenstaal, diverse verwijzingen naar de geschiedenis van de gemeente Borne te vinden. Een passende locatie voor de Bank van Knuif die is opgedragen aan Jan Knuif, de bankdirecteur die in het verleden veel
voor Borne heeft gedaan. Op de locatie waar het kunstwerk geplaatst gaat worden, is bestrating aangelegd en momenteel staan er drie zitbanken. Deze worden verwijderd en op een nog te bepalen locatie herplaatst.
Hierdoor ontstaat er ruimte voor de oranje Eurobank. Die tot de start van de aanleg van het vernieuwde winkelhart van Borne een plek had op het binnenpleintje tussen de Bakkerssteeg hoek Nijstad.

Effen noar’n Knuuf hen

Komende dinsdag en woensdag (25 en 26 augustus) zal de Bank van Knuif herplaatst worden op de nieuwe locatie. De Bornenaren kunnen dan als vanouds weer ‘Effen noar’n Knuuf hen’, zoals vroeger werd gezegd als men naar de boerenleenbank ging die begin vorige eeuw mede is opgericht door de heer Knuif.