Nieuwe Corona gevallen in Borne


7-3-2020 Familieleden patiënte Borne ook besmet met coronavirus .


Familieleden van de patiënte uit Borne zijn eveneens besmet met het coronavirus (COVID-19). Na een 2de test heeft het RIVM bevestigd dat zowel de partner, schoonmoeder als de in Nijmegen woonachtige dochter van de patiënte besmet zijn met het virus. Familie van het Bornse gezin, die in Ahaus woont, zijn ook besmet geraakt met het virus. Vier van de vijf gezinsleden zijn getroffen. De Duitse regionale overheid in Borken heeft dit bekend gemaakt. Een inwoner van Almelo, waarvan vandaag bekend werd dat hij het virus heeft, maakte onderdeel uit van het contactonderzoek rondom de Bornse patiënte. Alle patiënten zijn in thuisisolatie.
Burgemeester Jan Pierik onderhoudt contact met het gezin / de familie uit Borne dat besmet is met Corona. “Alle Bornse betrokkenen maakten deel uit van het contactonderzoek van de GGD. Er kon dan ook meteen goede zorg aan hen verleend worden en ze zijn in thuisisolatie. Ze hebben tot nu toe gelukkig normale griepachtige verschijnselen en ik wens hen nogmaals in alle rust beterschap toe.”

De GGD Twente brengt momenteel in kaart met wie de nieuwe patiënten contact hebben gehad buiten het gezin. Deze contacten worden door de GGD benaderd (contactonderzoek). Privécontacten van de patiënt worden door de GGD benaderd en moeten twee keer per dag hun temperatuur opnemen. Mochten zij klachten krijgen die passen bij het coronavirus, dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest. Het RIVM en de GGD handelen daadkrachtig bij mogelijke nieuwe besmettingen en passen het protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen wordt de kans verkleind dat de ziekte zich verder kan verspreiden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *