NEO wint geslaagde 7e editie van Richard Bertelink Memorial

Een geslaagde versie van het toernooi onder abnormale omstandigheden.

Het leek allemaal zonder rimpelingen te verlopen, maar in de dagen voor de start van de 2020-editie van de Richard Bertelink Memorial meldden zich ineens drie clubs af, om zeer valide redenen overigens, en nog een afmelding zou de doodsteek voor het toernooi hebben betekend.

Met de hulp van veel vrijwilligers en de benodigde zeer heldere coronamaatregelen kan er geconstateerd worden dag de eerste avond succesvol is verlopen, mede door de professionele houding van de deelnemende teams. Twee kleedkamers, eenrichtingsverkeer in het kleedkamergebouw, bespreking op het veld en douchen in shifts.

Toeschouwers dienden hun naam te noteren en de meesten hielden zich keurig aan de voorgeschreven afstand. Het terras was ruim ingericht en de bezoekende ploegen verlieten volgens afspraak na hun laatste duel vrij vlot ’t Wooldrik.

Uiteraard wil je als organiserende ploeg geen slechte indruk achterlaten op je eigen toernooi, maar NOG belangrijker is dat er door een groot aantal spelers minuten gemaakt worden en daarmee een beeld van hun capaciteiten aan de technische staf geven.

NEO deed het prima op de eerste avond. Enter Vooruit, de nieuwe club van Jan Willem van Holland werd met 2-0 verslagen (goals van Bas Spenkelink en Ron Spoler) en later op de avond kreeg Bon Boys met 3-0 klop. Goals van Bas en Ron, alsmede Brent Niemeijer.

Uiteraard kan er in de voorbereiding geen enkele waarde aan uitslagen gehecht worden, maar NEO speelde bij vlagen leuk voetbal. Mooi om te zien dat jongelingen als Romario, Brent Niemeijer, Pim Naafs, Tim Ribberink en Thomas Oude Veldhuis lekker meedraaiden.

Gisteren lagen er kansen voor jongeling Yannick de Bruijn en hij leverde meteen zijn visitekaartje af door al na een paar minuten de openingstreffer tegen de Zweef voor zijn rekening te nemen.
In het duel tegen de Zweef was NEO drie kwartier bovenliggend en naast de Bruijn scoorden Twan Weghorst (2x) en het slotakkoord was voor Jochem Stam.

De afsluiter tegen de beloften van HSC’21 was een totaal ander duel. NEO begon erg ongeconcentreerd, incasseerde na een paar minuten al een ridicuul eigen doelpunt en had het in het vervolg erg lastig tegen een technisch vaardige en erg gedreven tegenstander. Pas in de slotseconde wist Rick ten Tusscher alsnog de 1-1 op het scorebord te zetten.

Al met al een geslaagde versie van het toernooi onder abnormale omstandigheden en we hopen dat de situatie bij de 8e editie, op 19 en 21 augustus 2021, als vanouds zal zijn.
Zondag start de bekercampagne en dan speelt NEO om 14.00 uur bij het sterke Columbia in Apeldoorn, de ploeg die vorig jaar de toon aangaf in 2J. Een mooie, maar pittige uitdaging!