NEO VR1 wint openingsduel nipt van FC Eibergen: 1-0

De dames van NEO weten de eerste 3 punten voor de competitie te pakken.

Zondag 20 september stond voor NEO Vrouwen 1 de eerste competitiewedstrijd tegen FC Eibergen op het programma. Beide ploegen draaiden vorig jaar bovenaan mee dus het beloofde een leuke en uitdagende voetbalpot te worden.

Lange tijd bleef de stand dan ook op 0-0 staan. Enkele kansen van NEO blijven de eerste helft dan ook onbenut. Het is nog even zoeken en soms wat onrustig. Wel gaan beide ploegen gelijk op, NEO probeert er voetballend onderuit te komen en zet de tweede helft gelijk de eerste minuten druk waardoor grote kansen ontstaan. Helaas werden ook deze niet afgerond. In de 80e minuut kreeg Kaylee een bal aangeschoten op haar hand, wat een “keurige” polsbreuk heeft opgeleverd (Wij wensen jou heel veel beterschap!).

Nadat de wedstrijd enige tijd had stilgelegen werden de overige 10 min weer opgepakt. Met nog 8 min te gaan moesten de dames van NEO verder met 10 speelsters omdat alle wissels al verbruikt waren. De dames zette allemaal een extra stapje bij en dit leverde toch nog resultaat op! Minke maakt in de 88e minuut een doelpunt door de bal in wat gekluststoch het doel in te prikken! Een verdiend doelpunt.

Ondanks een gelijk opgaande wedstrijd weten de dames van NEO toch de eerste 3 punten voor de competitie te pakken. Een goede start voor het team van trainer Bas Ekkelboom!

Dank aan Carole Tijhuis voor de foto’s!