NEO boekt uitstekende 3-0 overwinning bij Bon Boys

Al met al een puike en verdiende overwinning van NEO.

Op een winderig sportpark de Greune was het op voorhand afwachten hoe NEO om zou gaan met de teleurstellende nederlaag tegen Schalkhaar. En dat tegen een van de koplopers, het veel scorende Bon Boys.

Na een erg aftastend begin, met zoals verwacht een Bon Boys dat erg gegroepeerd stond, kreeg NEO de eerste kans na ruim tien minuten. Bjorn Tijhuis stoomde op naar de achterlijn, maar Jochem Stam had net teveel tijd nodig om de bal goed te kunnen controleren.

Het bleek uitstel van executie, want een paar minuten later hetzelfde concept. Max Brunninkhuis bediende Bjorn Tijhuis op full speed en diens voorzet werd ingeschoten door Ron Spoler. Goalie Stefan Busschers kon de bal nog keren, maar de rebound was een simpele prooi voor Jochem Stam: 0-1

De volgende twee kansen waren voor Bon Boys. Youri Gersmann had eerst een ongevaarlijk schot in huis, maar vlak daarna was een rare communicatiefout in de NEO-defensie er debet aan dat Jeffrey Zijlstra alleen op Bob Peterman af kon lopen. Gelukkig trof de lastig te bespelen Zijlstra de paal en bleef de voorsprong intact.

Na ruim 25 minuten kwam NEO op 0-2. Een overtreding op Ron Spoler werd door de bijzondere, maar goed leidende arbiter van Beek terecht bestraft met een vrije trap. Rick ten Tusscher belastte zich ermee en de bal vloog van ruim 20 meter in de kruising achter de kansloze Busschers.

Bon Boys was even aangeslagen en ook de volgende twee kansen waren voor NEO. Eerst werd een hoekschop van Rick ten Tusscher bijna in eigen doel gewerkt en even later had een voorzet op maat van Ron Spoler eigenlijk een goal op moeten leveren. Twan Weghorst stond vogelvrij bij de tweede paal en hoefde eigenlijk allen maar te knikken. Helaas besloot Rick ten Tusscher, die vlak voor hem stond, ook te koppen en zijn kopbal ging over.

De laatste paar kansen waren voor de gastheren. Jeffrey Zijlstra kopte op het dak van het doel, Martijn Richters kopte in zeer kansrijke positie over en in de slotminuut van de eerste helft werd een hoekschop bij de tweede paal net naast gekopt.

Na de onderbreking, die voor de spelers op het veld plaatsvond, gebeurde er in de eerste 20 minuten niet zo gek veel, maar beetje bij beetje werd Bon Boys de bovenliggende partij en NEO speelde erg onzorgvuldig en maakte het zichzelf knap lastig. De ploeg van Steggink werd echter in het zadel geholpen door een kapitale blunder van Bon Boys-verdediger Niels Oude Wesselink. Jochem Stam had vervolgens nog ruim de tijd om de bal voor zijn favoriete linkervoet te leggen en toen was Busschers gezien: 0-3.

Bon Boys gaf niet op en dat sierde de ploeg van Bertil ter Avest. Bob Peterman moest twee keer over in actie komen en deed dat knap. Eerst op een gevaarlijk schot van Mika Beukert en in de slotminuut toen topscorer Youri Gersmann alleen op hem afkwam. Ook Koen ter Hogt had best kunnen scoren, maar een teruggekopte bal uit een vrije trap werd door hem overgeschoten.

Het laatste wapenfeit van NEO was van de ingevallen Bas Spenkelink die met een striemend schot Busschers op de proef stelde.

Al met al een puike overwinning van NEO, verdiend, maar met een iets te hoge score, Bon Boys heeft best de nodige kansen gehad de eindstand een dragelijker aanzicht te geven.

Mooi was het debuut, in de slotfase, van Stef Rompelaar. De jeugdige spits was er gisteren medeverantwoordelijk voor dat NEO O23 met 3-1 won van ATC’65.

Zondag speelt NEO thuis tegen Wijhe’92, dat, misschien best een beetje verrassend, met 1-0 won van SDC’12. Ook zondag is er helaas geen publiek toegestaan…