NEO bekert door na forse 8-1 overwinning op SV Dedemsvaart

Michel Steggink was met name tevreden over de gedrevenheid van zijn ploeg, die de tegenstander niet of nauwelijks in het spel liet komen.

Op papier had NEO nog een kleine nederlaag kunnen lijden tegen mede-tweedeklasser Dedemsvaart, maar de ploeg van Michel Steggink stak vanaf acquit niet onder stoelen of banken dat het bekerduel de generale was voor het eerste competitieduel bij Lemelerveld komende zondag. De 8-1 eindstand was uiteindelijk niet eens geflatteerd. Michel Steggink was met name tevreden over de gedrevenheid van zijn ploeg, die de tegenstander niet of nauwelijks in het spel liet komen.

In het uiterst sportieve duel bleef Jochem Stam nog licht aangeslagen aan de kant, maar de basiself zette de gasten meteen onder druk en creëerde kans op kans. De 1-0 was echter een toevalstreffer, hoewel Ron Spoler de foutieve pass van een verdediger wel knap koppend afrondde.

Dedemsvaart kreeg zijn eerste grote kans na een kwartier, maar Bob Peterman redde bekwaam. Een minuut later was het daarentegen raak aan de andere kant. De sterk spelende Ron Spoler zette vanaf rechts strak voor, Twan Weghorst miste op een haar, maar Rick ten Tusscher was scherp bij de tweede paal: 2-0.

Even verslapping bij de thuisclub en na een perfect teruggetrokken bal kon Kuiper direct daarna beheerst de 2-1 aan laten tekenen. Een wake-up call want NEO bleef daarna geconcentreerd spelen en grossieren in kansen. Eigenlijk te veel om te benoemen en het was niet raar dat na een vloeiende combinatie door het midden Twan Weghorst nog voor de pauze de 3-1 scoorde. Rick ten Tusscher schoot nog een keer op de onderkant van de lat en Dedemsvaart mocht de handen dichtknijpen met de 3-1 ruststand.

Na de thee geen enkele verandering van het spelbeeld. Binnen een paar minuten kreeg NEO alweer een handvol kansen, maar liet de teugels daarna even vieren. Dat resulteerde zelfs in een hoekschop van de gasten, nota bene na een beroerde terugspeelbal op Peterman. Ook dat leek NEO wakker te schudden, want binnen drie minuten was het 5-1: Wessel Bom zette Rick ten Tusscher in positie en Max Brunninkhuis bediende Twan Weghorst die subtiel raak kopte, tegen de looprichting van de vijandelijke goalie.

Dedemsvaart was groggy en kon niet meer dan tegenhouden. Dat lukte niet, want in het laatste deel van het duel vond NEO nog drie keer het net, ondanks dat Steggink vier wissels toepaste. Wessel Bom, die net als Bjorn Tijhuis aan de andere kant, keer op keer op kon stomen, kapte zijn tegenstander uit en scoorde in de verre hoek de 6-1. Een andere invaller, Tim Bijker, bekroonde zijn invalbeurt met een fraaie “buitenkantje rechts” goal en het slotakkoord was weer voor Ron Spoler, die een voorzet op maat van een andere invaller, Stijn Baars, knap afmaakte. 8-1 derhalve en NEO bekert door.

Na het matige doordeweekse duel bij Losser (1-1) liet NEO zich van de goede kant zien tegen een tegenstander die niet in de gelegenheid werd gesteld onder de druk uit te komen. Volgende week kunnen de mannen van Steggink de borst natmaken als ze op bezoek gaan bij Lemelerveld, dat in de tweede klasse noord de vorige twee seizoenen een van de toonaangevende ploegen was.