Maatregelen De Zonnebloem i.v.m. het coronavirus


Ook de Nationale Vereniging de Zonnebloem neemt maatregelen tegen het coronavirus.

Bij de Zonnebloem draait het om mensen met een lichamelijke beperking. De Zonnebloem wil hen graag aangesloten houden bij de maatschappij door het bieden van sociale en recreatieve activiteiten. De veiligheid en gezondheid van de deelnemers en vrijwilligers tijdens activiteiten is voor de Zonneboem echter topprioriteit.

De overheid en het RIVM hebben de maatregelen aangescherpt voor heel Nederland en de Zonnebloem volgt die adviezen en scherpt haar beleid ook verder aan. De Zonnebloem neemt daarom een aantal besluiten die in lijn zijn met de kernboodschap “mijd sociale contacten”:

Met ingang van 16 maart is de Zonnebloem gestopt met de vaarvakanties met MPS de Zonnebloem om de gezondheid van de gasten, vrijwilligers en bemanning te waarborgen. Dat doet de Zonnebloem in ieder geval tot 3 mei. Alle gasten worden hiervan persoonlijk op de hoogte gesteld en ontvangen een schriftelijke bevestiging;

Ten aanzien van de afdelingsvakanties stopt de Zonnebloem, in navolging van het advies van het RIVM, ot en met 5 april in heel Nederland met deze vakanties. Er wordt contact opgenomen met de betreffende afdelingen en de afdeling Vakanties & Evenementen zal ondersteuning bieden bij het annuleren van de reis.

De Zonnebloem adviseert lokale afdelingen ten stelligste om in het kader van sociale distantie activiteiten voor de deelnemers, maar ook vergaderingen van vrijwilligers af te zeggen. Dit betekent ook dat huisbezoek niet uitgevoerd kan worden. Probeer wel zoveel mogelijk in contact te blijven met de deelnemers, door bijvoorbeeld (dagelijks) telefonisch contact te houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *